Site coolinaria.ro

Cele mai comune greseli cand faci inghetata


Cele mai comune greseli cand faci inghetata Esti un fan al inghetatei facute in casa? Cine nu ar fi?!
Aceasta e mult mai sanatoasa si poti fi sigur de ingredientele folosite, deoarece tu le vei alege...

Insa, pana vei face o inghetata care sa o invinga pe cea din comert, mai ai doar cateva greseli de evitat.
Iata care sunt acestea:

1. Nu dai atentie cremei de oua si lapte
Orice inghetata buna incepe cu o baza preparata corect. Ca sa obtii acest lucru, laptele si smantana sunt combinate cu zaharul si puse pe foc. Apoi bati galbenusurile de ou si adaugi amestecul in lapte. Trebuie sa-l lasi la foc mic, sa se ingroase incet. Daca vei obtine o crema prea fierbinte, ouale se vor transforma in jumari, in loc sa aiba o consistenta cremoasa. Nu uita sa amesteci continuu si sa ai grija sa nu ramana nimic pe marginile oalei. Testeaza amestecul cu o lingura si treci cu degetul peste acesta. Daca nu curge, este gata.

2. Faci cantitati prea mari
Chiar daca inghetata este delicioasa, asta nu inseamna ca trebuie sa faci o cantitate uriasa. Daca vei pune prea mult in aparatul de facut inghetata, ea nu va mai avea textura dorita. Aceeasi regula se aplica si pentru alte procesoare sau blendere: nu le umple pana la refuz!

3. Nu folosesti ingrediente integrale
Crezi ca poti taia din calorii folosind lapte cu un continut mai mic de grasime? Combinatia pentru o inghetata gustoasa include lapte integral amestecat cu smantana. Nu te rezuma doar la jumatate din cantitate. Inghetata este un desert, nu o trata cu superficialitate doar pentru a taia din calorii. Mai bine prepara o cantitate mai mica, dar mai buna.



4. Arunci totul in aparatul de inghetata
Ingredientele sunt foarte importante. Obisnuieste-te ca pe unele sa le adaugi abia dupa ce ai oprit aparatul de inghetata. De exemplu, bucatile de biscuiti, de ciocolata sau nucile. Ca sa nu-ti spargi dintii cu bucati mari de capsuni inghetate, asigura-te ca le tai in bucati indeajuns de mici, cat sa nu fie nevoie sa le mesteci.
Este o idee buna sa prepari un gem din fructe, iar daca vrei sa folosesti si unt de arahide, adauga putina smantana. Aceasta nu va permite untului de arahide sa se intareasca prea mult.
Odata ce ai preparat gemul, caramelul sau orice altceva vrei sa adaugi in inghetata, asteapta pana se opreste aparatul. Transfera inghetata in recipientul pe care vrei sa-l folosesti si abia atunci amesteca totul.

5. Nu ai destula rabdare pana sa o mananci
Ai terminat inghetata si, cu siguranta, abia astepti sa o testezi. Insa, putina rabdare nu va strica, ci este absolut necesara. Nu o amesteca prea mult, deoarece risti sa-i strici consistenta cremoasa si sa formezi bucati de gheata. Inghetata va atinge temperatura perfecta in congelator in cateva ore.

Autor:  Andreea Utza