Site coolinaria.ro

5 greseli pe care sa le eviti cand faci hamburgeri


5 greseli pe care sa le eviti cand faci hamburgeri Nu conteaza cum ii prepari, hamburgerii sunt intotdeauna o optiune delicioasa!

Insa, nu exista nimic mai rau decat sa te trezesti cu unul uscat sau cu un gust neplacut...

Iata care sunt cele mai comune greseli in prepararea unui hamburger:

1. Folosesti carne prea slaba
Carnea slaba este minunata si sanatoasa, insa locul ei nu e aici. Una dintre caracteristicile principale ale unui hamburger este ca trebuie sa fie zemos, atunci cand musti din el. Acest lucru nu se intampla cu carnea slaba, deoarece vei obtine un burger uscat si fara textura sau aroma deosebita.
Cei mai buni burgeri se fac cu carne de vita cu grasime. Grasimea e importanta deoarece adauga savoare si tine chifteaua legata.

2. Pregatesti carnea prea mult
Textura burgerului depinde foarte mult de cat timp petreci preparand carnea. Poti obtine un burger perfect sau unul tare si uscat. Ideea e sa procesezi carnea cat mai putin posibil.
Atunci cand faci chifteaua, nu sta prea mult sa o aranjezi. Rezista tentatiei sa le faci perfect netede, chiar daca arata frumos. Foloseste-ti palmele si preseaza-le doar putin, pentru a obtine cea mai buna textura.

3. Nu faci o gropita in burger
Ai pus vreodata o chiftea la facut si te-ai trezit ca s-a micsorat aproape la jumatate? Asta pentru ca ai uitat sa-i faci o gropita in mijloc. Acest lucru te ajuta sa faci un burger de dimensiuni potrivite.
Foloseste-ti degetele si apasa usor in centrul chiftelei. Nu trebuie sa il gauresti de tot, ci doar sa-l faci putin mai subtire in mijloc.



4. Nu asezonezi la timp
Daca nu asezonezi carnea inainte sa o pui la facut, nu doar ca ii faci un mare deserviciu gustului, dar si texturii. Desi poate parea un pas mic si neimportant, sarea este un element cheie in prepararea unui burger excelent.
Si textura va beneficia de pe urma asezonarii la timp. Chifteaua va fi mai moale si mult mai placuta.

5. Presezi burgerii cu spatula
Majoritatea oamenilor simt nevoia sa preseze burgerii cu o spatula. Acest lucru nu ii face nici sa fie gata mai repede si nici sa prinda urme mai frumoase de la gratar. De fapt, acest obicei este exact opusul a ceea ce-i trebuie burgerului tau.
Indiferent daca-i pregatesti pe aragaz sau la gratar, e esential sa nu ii atingi prea mult. Evita sa folosesti spatula pentru a-i turti. Atunci cand ii presezi nu faci decat sa scoti tot sucul din ei.

Autor:  Andreea Utza