Site coolinaria.ro

15 motive ca sa bei apa cu lamaie dimineata


15 motive ca sa bei apa cu lamaie dimineata Nu e un moft sa bei apa plata cu lamaie, ci este un obicei sanatos.
Aceasta ofera corpului vitamine, minerale si alte elemente esentiale...

Iata 15 motive pentru care e bine sa bei apa plata cu lamaie in fiecare dimineata:
1. Apa cu lamaie ofera corpului electroliti, care il hidrateaza. Lamaia contine o cantitate mare de electroliti, precum potasiu, calciu si magneziu.
2. Apa cu lamaie este buna pentru incheieturi si muschi, reducand durerile.
3. Apa calduta cu lamaie ajuta la digestie, deoarece contine acid citric. Interactioneaza cu alte enzime si acizi care stimuleaza secretia sucului gastric.
4. Ficatul produce mai multe enzime dupa ce consumi apa cu lamaie, decat dupa orice alta bautura.
5. Apa cu lamaie curata ficatul, iar sucul de lamaie stimuleaza ficatul pentru a scapa de orice toxine.

6. Combate infectiile respiratorii, durerea de gat si inflamarea amigdalelor. Totul datorita proprietatilor anti inflamatorii ale lamaii.
7. Este indispensabila pentru un metabolism normal. Deoarece este un antioxidant puternic, protejeaza corpul de radicalii liberi si intareste sistemul imunitar.
8. Contribuie la functionarea corecta a sistemului nervos, deoarece lamaia contine potasiu. Depresia si anxietatea sunt produsul unui nivel scazut de potasiu in sange. Sistemul nervos are nevoie de destul potasiu pentru a trimite semnalele corespunzatoare catre inima.
9. Apa cu lamaie are un efect alcalin pentru corp. Chiar daca o bei inainte de masa, iti poate ajuta corpul sa-si mentina un nivel crescut al pH-ului. Cu cat pH-ul este mai mare, cu atat corpul tau este mai puternic in lupta cu bolile.
10. Este buna pentru piele. Contine vitamina C, imbunatateste aspectul pielii si reintinereste corpul. Bea apa cu lamaie in fiecare dimineata si pielea ta va fi mult mai sanatoasa.



11. Este benefica pentru femeile insarcinate. Deoarece lamaile sunt pline de vitamina c, ele ajuta corpul sa lupte impotriva virozelor. Mai mult decat atat, vitamina C ajuta la formarea tesutului osos al fatului. In acelasi timp, datorita nivelului crescut de potasiu, amestecul de apa cu lamaie formeaza celulele creierului si sistemul nervos al copilului.
12. Ajuta la scaderea in greutate. Deoarece contine fibre, lamaia ajuta la potolirea foamei si la tinerea sub control a poftelor.
13. Ajuta in cazul durerilor dentare si a gingivitei.
14. Previne cancerul, deoarece lamaiele sunt alcaline.
15. Curata sangele, venele si arterele.

Autor:  Andreea Utza