Site coolinaria.ro

Cum sa-ti pastrezi legumele proaspete mai mult timp


Cum sa-ti pastrezi legumele proaspete mai mult timp Probabil te-ai trezit, de multe ori, cu legume stricate in frigider, la doar cateva zile dupa ce le-ai cumparat. Ca sa eviti acest tip de incidente neplacute, urmeaza aceste sfaturi si bucura-te mai mult timp de legume proaspete si sanatoase.

1. Cumpara majoritatea legumelor din piata
Astfel e mai sigur ca legumele au ajuns pe taraba dupa ce au fost culese si nu au stat mult timp prin rafturi. De asemenea, nici nu au petrecut prea mult timp fiind transportate din afara tarii.

2. Pregateste legumele pentru pastrare imediat cum ajungi acasa
Nu lasa legumele in masina, mai ales cand e cald afara. Chiar daca e mai greu sa le cari dupa tine, fa acest mic sacrificiu.

3. Taie frunzele
Frunzele legumelor absorb apa din radacini, iar cat ai clipi din ochi, vei ramane cu radacini uscate, pe care nu le mai poti manca. Sfecla, morcovii si ridichile au toate frunze, pe care trebuie sa le tai imediat cum ajungi acasa.

4. Scapa de umezeala
Daca legumele sunt umede atunci cand le cumperi, sterge-le inainte de a le depozita undeva. De asemenea, le poti inveli intr-un servetel sau prosop, pentru a absorbi si restul de umezeala ramasa.



5. Nu le pune pur si simplu in frigider
Legumele au nevoie de putina protectie impotriva racelii din frigider. Pune-le intr-o punga de plastic sau un sac de hartie. Le poti pune in sertarul de legume, dar tot e mai bine sa le invelesti cu ceva inainte.

6. Ai grija unde le asezi
Nu pune legumele in spatele frigiderului, deoarece e mult prea frig, iar uneori e chiar inghetat.

7. Legumele care nu stau in frigider trebuie sa ramana intr-un loc racoros si uscat
Nu le pune langa cuptor, pe frigider sau langa vreo fereastra. Lasa-le intr-un loc unde nu vor fi atinse direct de soare. O camara ar fi ideala.

Autor:  Andreea Utza