Site coolinaria.ro

Cum sa gatesti alaturi de copii


Cum sa gatesti alaturi de copii Daca ti se pare greu sa gatesti cu un copil alergand prin bucatarie, e timpul sa-l implici si pe el in pregatirea meselor. Iata cum poti gati alaturi de copilul tau si sa-l inveti si pe el cate ceva.

1. Scapa de ustensilele pentru copii
Stim cu totii ca exista multe ustensile create special pentru copii, insa acestea nu functioneaza prea bine. Iti vor ocupa mult spatiu in bucatarie si nu vor fi mai deloc utile.
Un sort de copii este o idee buna, dar in rest lasa-i sa foloseasca aceleasi instrumente pe care le folosesti si tu. Cat timp se afla sub supravegherea ta, totul este in regula.

2. Lasa-i sa aleaga
Copiii pot deveni frustrati deoarece majoritatea alegerilor din viata lor sunt facute de adulti. Vrei ca micutii tai sa fie interesati de bucatarie? Lasa-i sa aleaga, indiferent daca e vorba de ce legume veti manca la cina sau ce sa cumparati de la supermarket. Copiii vor prezenta mai mult interes pentru ceva la care au participat.

3. Lasa-i sa guste pe masura ce gatiti
Atunci cand le dai lectii de gatit copiilor tai, incurajeaza-i sa guste cat de des posibil. Incepe cu ingredientele, apoi lasa-i sa guste dupa ce au fost amestecate. Este o metoda excelenta pentru a-i mentine interesati si le poti arata cum isi schimba textura ingredientele. Nu-i lasa sa manance aluatul crud de prajituri, dar da-le o lingurita din frisca proaspat preparata.



4. Nu te ingrjiora asupra dezastrului din bucatarie
Daca te stresezi prea mult in privinta dezordinii, gatitul impreuna cu cei mici nu va mai fi amuzant. Copiii nu au aptitudini motorii dezvoltate, deci nu te astepta sa gateasca intr-un mod prea curat. Incurajeaza-i sa te ajute si la curatenie si invata-i ca si acesta este un proces important.

5. Totul este delicios pentru ca au ajutat si ei
Criticile nu-si au locul in bucatarie atunci cand gatesti cu copii. Ramai pozitiv si incurajeaza-i, chiar daca unele clatite au iesit cam arse sau cu forme ciudate. Gatitul impreuna cu copiii trebuie sa fie amuzant, nu strict.

Autor:  Andreea Utza