Site coolinaria.ro

5 moduri in care poti folosi malaiul


5 moduri in care poti folosi malaiul Cu totii stim ca malaiul este folosit pentru mamaliga dar si pentru paine. Acestea nu trebuie sa fie singurele moduri in care il folosesti. Malaiul este foarte versatil si poate fi consumat de la micul dejun pana la cina si chiar desert. Iata cinci moduri in care poti gati si coace cu malai.

1. Clatite
Vrei sa-ti imbunatatesti reteta de clatite pentru acest weekend? Orice ingredient in plus poate da o aroma noua, gandeste-te la afine. E timpul sa fii mai curajos de atat. Spre deosebire de clatitele cu lapte batut, cele cu malai ies mult mai subtiri, cu margini crocante si o alta textura. De asemenea, au un alt gust, mai dulceag.

2. Foloseste-l pentru a-ti inveli mancarurile
Indiferent daca prajesti sau coci ceva, cu siguranta iubesti textura crocanta. O poti obtine cu ajutorul malaiului. Foloseste-l cu orice fel de carne, chiar si cu legume. Snitelele cu malai sunt mult mai crocante decat cele cu faina.

3. Crackers
Biscuitii sarati sunt un snack popular si sunt foarte usor de facut in casa. Adauga putin malai in reteta, pentru niste biscuiti si mai crocanti, absolut deliciosi.



4. Mamaliga
Cu doar cateva minute pe foc, malaiul se poate transforma in binecunoscuta mamaliga. Ceea ce nu stiai, e ca o poti servi la orice masa a zilei, fie ca e micul dejun, fie ca e cina. Mamaliga cremoasa merge excelent alaturi de un ou ochi, alaturi de legume sote, coapte sau de o mancare cu carne.

5. In prajituri
Malaiul este extrem de versatil cand vine vorba de copt. Il poti folosi in aproape orice dulciuri, de la briose la biscuiti, torturi si multe alte prajituri. Le va oferi o textura noua si foarte buna.

Autor:  Andreea Utza