Site coolinaria.ro

Restaurant cu stil in Istanbul: Sunset Grill&Bar


Restaurant cu stil in Istanbul: Sunset Grill&Bar Istanbul, metropola turceasca situata pe 2 continente, este si ramane o destinatie extrem de apreciata printre romani. Usor de ajuns, fie cu masina, dupa o traversare a Bulgariei, fie rapid cu avionul intr-o ora (exista curse directe), Istanbul ofera numeroase posibilitati de divertisment: shopping in bazaruri sau in imensele mall-uri si outlet-uri, vizitatul numeroaselor obiective turistice sau cursele anuale de Formula 1 pentru impatimitii sporturilor cu motor. Insa in afara de peisaje si obiective istorice sau culturale, Turcia reprezinta si o atractie din punct de vedere gastronomic. La limita intre apus si rasarit, restaurantele din Istanbul (pune link catre articolul de pe coolinaria) ofera un mixt delicios, influente europeene si bucate traditionale asiatice.

Iar daca vorbim de restaurante, nu putem sa nu amintim de Sunset Grill&Bar, care inca de la inaugurare, acum 15 ani a fost mereu unul din cele mai populare restaurante din Istanbul. “Vinovate” sunt fie pozitia, pe o colina, cu un view perfect asupra stramtorii Bosfor, fie atmosfera deosebita, intretinuta de muzica in surdina si de artificiile care nu de putine ori se zaresc in timpul weekendului in departare.

Dar principalul motiv pentru care personalitati, vedete si lumea aflata in vizita in metropola turceasca alege sa petreaca o seara de neuitat la Sunset Grill&Bar este meniul compus din aperitive delicioase, o selectie de carpacio, gratare sofisticate si deserturi apetisante. Plus un Sushi bar si o lista de vinuri de exceptie, continand si bauturi vechi de aproape un secol. Condimentele si o parte din verdeturile folosite in mancaruri sunt crescute in propria gradina a restaurantului.

Autor:  Daniela Tiba