Site coolinaria.ro

Cum sa mergi la cumparaturi cu copiii


Cum sa mergi la cumparaturi cu copiii Mersul la cumparaturi cu copiii este complet diferit de cel facut singur. Poate deveni complicat, de aceea e bine sa stii cum sa reactionezi in diverse situatii. Iata cateva sfaturi pentru cumparaturi linistite alaturi de cei mici.

1. Stabileste un plan si respecta-l
Atunci cand mergi la cumparaturi cu cei mici, trebuie sa te misti foarte repede, deoarece atentia si rabdarea lor sunt sensibile si limitate. Fa o lista de acasa, de preferat organizata pe raioane, ca sa stii ce trebuie sa iei si de unde mai exact. Asta te va ajuta sa nu mergi de doua ori in acelasi loc, pentru ca ai uitat ceva. Functioneaza foarte bine, mai ales cand esti familiarizat cu supermarketul.

2. Mergi devreme
Daca poti alege ora la care sa mergi la cumparaturi, mergi dimineata, cat mai devreme. Gasesti usor loc de parcare, magazinul este destul de gol iar goana de la pranz nu a inceput inca. Copiii nu se vor plange de foame sau de somn. De asemenea, copiii mici tind sa se trezeasca destul de devreme, deci imediat dupa micul dejun, mergeti impreuna la cumparaturi. E o activitate care va implica toata familia.

3. Du-i la toaleta imediat cum ajungi
Copiii pot cere la toaleta in cele mai nepotrivite situatii. Du-i acolo imediat cum ajungi, pentru a evita intreruperea cumparaturilor si goana dupa cea mai apropiata toaleta.



4. Mananca inainte sau ia cateva snacksuri cu tine
Cu totii stim ca e greu sa mergi la cumparaturi cand ti-e foame, gandeste-te cat de greu ii e unui copil pofticios. Combate foamea de dinainte, ca sa nu ceara in continuu lucruri din afara listei tale de cumparaturi. Mancati inainte sa plecati de acasa, ia un snack pentru drum sau cumpara-i ceva imediat cum ajungeti la magazin, ca sa poata rontai cat timp faci restul cumparaturilor.

5. Lasa-i sa te ajute
Chiar daca sunt mici, copiii vor sa ajute. Iti pot tine lista, pot bifa ceea ce ai cumparat deja sau te pot sustine in luarea deciziilor: ce sa mancati la pranz? De asemenea, ii poti lasa sa puna alimentele in cos sau pe banda.

Autor:  Andreea Utza