Site coolinaria.ro

Cum sa plantezi busuioc


Cum sa plantezi busuioc Nu e nimic mai frumos decat sa iei busuioc proaspat din gradina si sa-l pui direct in mancare. O singura planta iti va oferi cam o jumatate de cana de frunze pe saptamana. Nici daca stai la bloc nu e o problema, un ghiveci pus la geam poate rezolva problema spatiului.

Cum sa plantezi busuiocul

Unde: Busuiocul se poate planta in gradina sau intr-un ghiveci, pus la geam, astfel incat sa beneficieze de pe urma razelor solare. Daca ai o gradina de legume, planteaza busuiocul langa rosii.
Cand: busuiocul se planteaza usor si incolteste destul de repede. Ai grija ca acesta este foarte sensibil la frig. Daca-l plantezi primavara, ai grija ca temperatura solului sa nu fie mai mica de 20 de grade sau acopera-l cu ceva.
Daca nu ai seminte de busuioc, acesta va prinde radacini destul de usor, daca pui o tulpinita in apa. Alege una care nu a inflorit inca. Intr-o sapatamana ar trebui sa vezi deja radacinile. Scoate-l din apa si pune-l direct in gradina sau ghiveci.



Cum sa-l cultivi

Solul: Busuiocul are nevoie de un sol umed, cu un pH neutru. Nu trata solul, deoarece risti ca planta ta sa nu mai aiba un gust destul de puternic.
Soare: Ai nevoie de un mediu caldut si de aproximativ sase ore in lumina soarelui.
Apa: Trebuie sa adaugi apa ori de cate ori observi ca pamantul este uscat la atingere. Incearca sa nu uzi frunzele, ci doar baza plantei.
Vecini: Planteaza busuiocul printre alte ierburi sau legume cu aceleasi nevoi in ceea ce priveste cantitatea de lumina si apa necesara, precum patrunjelul, rosiile, oregano sau ardeii.


Autor:  Andreea Utza