Site coolinaria.ro

6 lucruri pe care sa nu le cumperi de la supermarket


6 lucruri pe care sa nu le cumperi de la supermarket Foarte multe din lucrurile pe care le cumperi de la supermarket pot fi inutile. Fie sunt nesanatoase, fie le poti gasi mult mai ieftin in alte magazine sau chiar raioane. Iata care sunt cele 10 lucruri de care te poti lipsi atunci cand mergi la cumparaturi.

1. Fructe si legume organice
Compara pretul fructelor si legumelor organice cu cel al echivalentelor neorganice. Sunt mult mai mari. Daca este sezonul fructelor (de exemplu al merelor sau al pepenilor) cumpara din piata. Vei plati mult mai putin si te vei bucura de un gust mult mai bun. Vor fi mult mai sanatoase deoarece vor proveni direct din gradina, nu din alte tari.

2. Legume taiate
Nu salvezi aproape nimic atunci cand alegi sa cumpri legumele deja taiate. Cumpara-le intregi, invata sa-ti pregatesti mesele de la zero, adica de la spalatul si taiatul legumelor. Nu plati un angajat al supermarketului sa o faca pentru tine. Acelasi lucru se aplica si pentru fructe. Nu e greu sa tai singur un pepene.

3. Prajituri
Prajiturile de la supermarket pot arata destul de bine, dar chiar ai nevoie de ele? Vei cheltui mai mult decat daca ti le-ai face singur, deoarece vei plati si timpul pierdut si experienta cofetarului.



4. Conservele
Supermarketurile au, deseori, mancaruri complete la conserva. De exemplu, supa la conserva. Insa acestea nu sunt tocmai bune, mai ales atunci cand ai timpul necesar sa-ti faci singur mancarea. Lasa aceasta varianta pentru urgente, cand chiar ai nevoie de ceva rapid.

5. Fructele care se strica repede
Fructele de padure se strica foarte repede daca nu le consumi, iar supermarketurile le vand scump deoarece trebuie sa-si acopere costurile pentru toate fructele stricate, care nu se vand si trebuie aruncate. Cumpara-le din piata sau, daca le iei de la supermarket, mananca-le repede.

6. Condimente
In special cele care apartin firmelor mari pot fi foarte scumpe la supermarket. Le poti gasi mult mai ieftine si mult mai bune la magazinele naturiste.



Autor:  Andreea Utza