Site coolinaria.ro

Uleiurile din nuci


Uleiurile din nuci Uneori, lucrurile mici fac o diferenta foarte mare. Data viitoare cand vrei sa-ti pregatesti ceva special, ia in considerare uleiul din nuci, in locul uleiului obisnuit de masline sau cocos.
Uleiurile din nuci au un gust aromat si special si pot face o mancare obisnuita sa straluceasca. Indiferent daca alegi ulei din alune de padure, nuci, fistic sau migdale, nu pot gresi.
Unele uleiuri de nuci pot fi folosit chiar si la gatit. Totusi, ele se descurca mai bine atunci cand sunt folosite la temperatura camerei si mai ales la finalul pregatirii unei mancari. Iata cinci dintre cele mai bune ocazii in care poti folosi uleiurile din nuci.

1. In salate
Uita de dressingurile obisnuite si foloseste un ulei de nuci. Pune putin ulei peste o salata din legume verzi si putin piper. Poti chiar sa folosesti uleiul pentru a face o vinaigretta delicioasa. In orice caz, simplul fapt ca vei inlocui uleiul de masline cu unul din nuci, iti va face salata sa iasa in evidenta.

2. In supe
Uleiurile din nuci merg excelent alaturi de o supa cremoasa. Indiferent daca este calda sau rece, pune putin ulei, pentru a-i da o aroma speciala, pe care sigur nu ai mai gustat-o pana acum.



3. In sosuri
Orice sos poate beneficia de pe urma uleiului din nuci. Incearca mai multe variante si vezi care iti place cel mai mult. Si hummusul merge foarte bine cu un astfel de ulei. Toarna putin la final, dupa ce l-ai aranjat in farfurie. Nu numai ca va arata foarte bine, dar va fi si mult mai gustos.

4. In paste
Sari peste sos si amesteca pastele cu ulei de nuci sau de alune de padure, nuci taiate si putin parmezan ras. Acelasi lucru merge foarte bine si in salatele de paste. Nu te teme sa incerci mai multe uleiuri, pana cand iti dai seama care e cel mai potrivit.

5. In iaurt
Pune putin ulei peste iaurtul grecesc de la micul dejun si il vei transforma intr-o masa minunata. Nu uita sa adaugi si fructe proaspete.

Autor:  Andreea Utza