Site coolinaria.ro

Dieta cu kiwi


Dieta cu kiwi Kiwi este foarte bogat in vitamina C, de aceea ar fi minunat daca ai putea sa-l incluzi in fiecare mic dejun. Dieta cu kiwi te ajuta sa slabesti mai rapid, deoarece iti permite sa mananci putin mai mult seara, in timp ce prima masa a zilei este una de detoxifiere.
Dieta cu kiwi presupune sa mananci kiwi si sa bei un pahar cu apa la micul dejun. In functie de organismul tau, tu vei decide cate fructe de kiwi vei manca, insa nu depasi trei. Nu numai ca iti vei obtine doza zilnica necesara de vitamina C la prima ora a zilei, dar vei avea si foarte multe beneficii de pe urma acestui fruct.

Kiwi ajuta la scaderea in greutate, la combaterea oboselii, a constipatiei si este aliatul perfect al pielii frumoase si stralucitoare. Totusi, dieta cu kiwi are 3 reguli pe care e important sa le respecti.

1. Mananca kiwi crud
Nu expune fructele de kiwi la temperaturi extreme, cum ar fi congelatorul. Nu il tine nici langa surse prea mari de caldura. Cel mai bine este sa mananci fructele crude.
Caldura distruge vitamina C, reducand valoarea nutritonala pe care o are kiwi.

2. Bea apa la temperatura camerei
Este esential sa consumi destule fluide la prima ora a zilei. La fel de important este sa-ti stimulezi metabolismul, iar asta se face cu apa la temperatura camerei. Apa foarte rece iti incetineste metabolismul.
In general, nu doar pentru aceasta dieta, e bine sa bei apa la temperatura camerei dis de dimineata.



3. Ia ultima masa cu patru ore inainte de culcare
Evita sa mananci noaptea, deoarece iti dai peste cap ceasul biologic, iar asta te va face sa te ingrasi mult mai repede. De asemenea, iti va afecta si somnul si te vei trezi mai obosit decat te-ai culcat. In plus, te vei simti plin atunci cand te vei trezi, deci nu vei avea pofta de mancare.
Daca nu ai pofta de mancare la micul dejun, e posibil sa incepi sa sari peste aceasta masa. Ca urmare, vei manca mult mai mult de-a lungul zilei.

Ce e in neregula cu dieta cu kiwi?

Nu conteaza cat de mult iti place un anumit aliment, daca il vei manca zilnic, sigur te vei satura de el la un moment dat. O problema a dietei cu kiwi este ca te vei plictisi sa mananci in fiecare dimineata kiwi cu apa.

Daca vrei ca dieta sa functioneze, poti inlocui kiwi-ul cu un alt fruct. Tine minte ca exista doua tipuri de kiwi: cel verde si cel auriu. Nu ar trebui sa ai probleme, deoarece poti ameste aceste doua tipuri. De asemenea, poti consuma si suc de kiwi.

Autor:  Andreea Utza