Site coolinaria.ro

Moduri inedite in care poti folosi cafeaua


Moduri inedite in care poti folosi cafeaua Daca esti un iubitor al cafelei, probabil ca o bei pe toata atunci cand o faci. Insa, daca vreodata ramai cu cafea nefolosita si pe care nu vrei sa o mai consumi, nu trebuie sa o arunci. Iata cateva moduri inedite prin care o poti folosi.

1. Fa cuburi de gheata
Nu vrei sa arunci cafeaua? Fa cuburi de gheata din ea. Umple o forma pentru gheata cu cafea, apoi pune-o la congelator. Asta iti va racori cafeaua de dimineata, iar cand cuburile se vor topi, vei obtine si mai multa cafea, in loc de apa.

2. Foloseste-o la marinat
Vara este sezonul gratarelor. E timpul sa folosesti o noua marinada pentru alimentele tale. Cafeaua merge excelent pentru carne, dar si pentru legume.

3. Uda plantele
Cafeaua are un pH mic, de aceea este perfecta pentru plantele care iubesc acidul, precum trandafirii sau begoniile. Ia cafeaua (fara zahar sau lapte), dilueaz-o cu o parte egala de apa rece, apoi ofera-le ceva de baut florilor insetate.



4. Fa glazura de cafea
Prajiturile si torturile sunt mult mai bune cu o glazura, iar cafeaua este o aroma minunata pentru o glazura. Adauga putina cafea in reteta ta pentru glazurat si bucura-te de aroma ei placuta.

5. Fa-ti propriul lichior de cafea
Lichiorul de cafea poate fi foarte util, daca-ti plac cocktailurile pe baza de cafea. Nu trebuie decat sa o fierbi cu putin zahar, extract de vanilie si vodka.

6. Coloreaza-ti hainele
Cafeaua poate fi folosita ca un colorant natural, pentru hartie si textile. Vei obtine un maro deschis, care va da un aer vintage.

7. Foloseste-o in supa
Poate suna ciudat, dar multe supe pot beneficia de pe urma aromei de cafea. Un exemplu este supa de ceapa.

Autor:  Andreea Utza