Site coolinaria.ro

Cum sa faci o salata de cartofi mai sanatoasa


Cum sa faci o salata de cartofi mai sanatoasa Salata de cartofi este deseori prezenta la petrecerile in aer liber, alaturi de gratar. Cea clasica este o combinatie delicioasa de cartofi si maioneza cremoasa. Chiar daca nu se va demoda niciodata, uneori vei avea nevoie de o varianta mai light, mai ales cand o servesti alaturi de alimente mai grele.

Exista multe moduri prin care poti face salata de cartofi mai usoara, fara sa-i sacrifici savoarea. Iata cateva sfaturi.
1. Inlocuieste maioneza cu iaurt sau smantana light
Daca este foarte important pentru tine ca salata de cartofi sa fie cremoasa, tot ce ai de facut este sa inlocuiesti maioneza cu iaurt grecesc sau smantana. Aceste produse lactate adauga o textura cremoasa si un gust placut salatei, si poti opta chiar pentru variante fara grasime.

2. Scapa de maioneza de tot
Poti folosi multe alte sosuri, in loc de maioneza. O vinaigretta adauga putin acid, care echilibreaza gusturile din salata. Poate fi folosita chiar si intr-o salata calda de cartofi. Poti folosi tahini, pentru a da un gust de nuci. Daca iti place sosul pesto, il poti adauga peste cartofi.

3. Inlocuieste o parte din cartofi cu alta leguma sau proteine
O alta metoda prin care poti face aceasta salata mult mai usoara este sa inlocuiesti o parte din cartofi cu o alta leguma, sau poate chiar cu proteine. Incearca ridichile pentru o textura crocanta, fasole verde, morcovi sau mazare. Poti opta chiar si pentru proteine, cum ar fi somon, ton, carne de pui sau oua. Toate acestea se vor imbina perfect cu aroma cartofilor cremosi.



4. Pregateste cartofii inainte
Maioneza se foloseste in salata de cartofi deoarece este o grasime care imbraca si face cartofii sa aiba un gust mai bun. O alta cale este sa-i pregatesti inainte, pe gratar, de exemplu. Vei adauga o aroma de fum, si nu va mai fi nevoie decat de un dressing cu putin otet.

5. Da gust cu ierburi, nu grasimi
Cartofii merg excelent cu ierburile proaspete. Foloseste ierburi moi, precum tarhonu, mararul, patrunjelul sau coriandrul, in orice combinatie. Cu cat pui mai multe ierburi, cu atat ai nevoie de mai putin dressing. Salatele cu cartofi si ierburi sunt mult mai racoritoare si merg excelent alaturi de carnea la gratar.

8. Legumele verzi si radacinoasele pot fi readuse la viata in apa cu gheata
Umple un castron cu apa cu gheta si lasa legumele in el timp de 10 minute. Cele care nu sunt distruse complet, isi vor reveni. Vei fi chiar uimit de rezultate.

Autor:  Andreea Utza