Site coolinaria.ro

Alimente nesanatoase pe care sa le eviti


Alimente nesanatoase pe care sa le eviti Exista alimente pe care e bine sa le eviti cat de mult posibil, sa le consumi foarte rar sau chiar deloc. Iata care sunt acestea si de ce nu sunt ele bune pentru organism.

1. Margarina
Majoritatea tipurilor de margarina sunt pline de grasimi trans, adica acele grasimi care cresc colesterolul rau, il scad pe cel bun si dauneaza vaselor de sange. O singura lingura de margarina are aproximativ 100 de calorii, deci nu e buna nici pentru silueta. Ca o optiune sanatoasa, poti consuma untul fara prea multa grasime.

2. Bauturile carbogazoase
Caloriile din sucurile carbogazoase provin numai din zaharul pe care il contin. Ele sunt, de fapt, niste bomboane lichide. Aceste calorii „goale” sunt raspunzatoare pentru rata in crestere a obezitatii. De asemenea, ele iti strica dintii si incurajeaza formarea cariilor. In loc sa bei un pahar de suc, alege apa minerala cu putina lamaie sau sirop de fructe.

3. Laptele integral
Laptele cu grasime este plin de grasimi saturate, tipul de grasimi care cresc nivelul colesterolului, incurajeaza inflamatiile si pot contribui la blocarea arterelor. De asemenea, este mai bogat in calorii, dn cauza acestor grasimi. Fa un serviciu inimii si siluetei tale si bea lapte degresat. Este una dintre cele mai simple schimbari pe care le poti face, pentru o dieta mai sanatoasa. Laptele degresat contine mai putine substante daunatoare, dar pastreaza proteinele, calciul, vitamina D si potasiul.



4. Hot dogii
Majoritatea caloriilor dintr-un hot dog provin din grasimi, iar majoritatea acestor grasimi sunt saturate. Daca mananci des carne procesata, precum cea din hot dogi, iti maresti singur riscul bolilor de inima sau al cancerului de colon. Inlocuieste-i cu carnaciori din carne de pui sau curcan, deoarece contin mai putine grasimi si mai multe proteine de calitate.

5. Popcornul de la cinema
Acel popcorn delicios de la cinema este un dezastru. Si in privinta caloriilor si al grasimilor. Majoritatea magazinelor folosesc cantitati imense de ulei de cocos pentru a-l pregati, iar acesta contine 90% grasimi saturate. Mai mult decat atat, portiile sunt total scapate de sub control. O portie medie de floricele poate avea pana la 1200 de calorii si 60 de grame de grasimi saturate. Asta inseamna echivalentul a trei burgeri de la fast food. Mai bine mananca popcorn acasa si prepara-l singur, o singura cana are doar 30 de calorii.

Autor:  Andreea Utza