Site coolinaria.ro

Fructele care te ajuta sa slabesti (II)


Fructele care te ajuta sa slabesti (II) 6. Portocalele
Nu numai ca portocalele sunt dulci si zemoase, insa 100 de grame contin numai 47 de calorii. Asta este minunat daca tii o dieta si totusi ti-e pofta de ceva dulce.

7. Avocado
Acest fruct este o sursa minunata de fibre si de potasiu. Il poti taia si consuma simplu sau il poti transforma in pasta, ca sa-l folosesti aproape oriunde: pe sandwich-uri, in salate, burgeri etc.

8. Rosiile
Stii ca rosiile sunt, de fapt, fructe, nu legume. Ele sunt minunate in lupta cu kilogramele in plus. Sunt delicioase, pline de antioxidanti si te scapa de retentia de apa. Totusi, ketchup-ul nu se pune ca o portie de rosii, deoarece este plin de zahar si conservanti daunatori.



9. Ciresele
Aceste fructe micute sunt pline de antioxidanti, de care corpul tau are mare nevoie. De asemenea, ele merg in combinatii neobisnuite, precum in retetele cu pui. Si sucul de cirese este o alegere buna, insa cel facut in casa, nu cumparat.

10. Limele
Limele sunt, si ele, surse foarte bune de vitamina C, alaturi de toate citricele. Un singur fruct contine aproximativ 25% din necesarul zilnic de vitamina C. Foloseste sucul de lime in salate sau in limonade (fara zahar).

11. Piersicile si nectarinele
Piersicile sunt sarace in grasimi si contin aproape 10 feluri de vitamine diferite. Totusi, ele sunt atat de dulci si gustoase. Bucura-te de ele in timpul dietei, pentru a-ti satisface pofta de ceva dulce.

12. Mango
Nu-i asculta pe cei care spun ca nu le place mango, deoarece este un fruct minunat. Este dulce si zemos si te ajuta sa scapi de grasimea din organism.

Autor:  Andreea Utza