Site coolinaria.ro

Cum sa-ti pastrezi greutatea dupa o dieta


Cum sa-ti pastrezi greutatea dupa o dieta Ai tinut o dieta, ai reusit sa scapi de kilogramele in plus si esti, in sfarsit, multumita de greutatea ta. Insa cum poti fi sigura ca te vei mentine astfel? Iata cateva sfaturi care sa te ajute.

1. Fa exercitii
Sportul este important pentru sanatate si mai ales cand vrei sa-ti pastrezi greutatea. Incearca sa faci sport cel putin 30 de minute pe zi. Daca timpul iti permite, de doua ori pe saptamana ar trebui sa iti formezi un program ceva mai intens, eventual sa folosesti si greutati. Iti poti imparti timpul pentru exercitii, adica sa faci o sesiune scurta dimineata si inca una seara.

2. Noteaza ce mananci
Este recomandat sa notezi tot ceea ce mananci, atunci cand tii o dieta. Astfel, vei vedea singur ca faci o greseala sau ca iti pastrezi foarte bine regimul. Vei fi mult mai atent la ceea ce consumi.

3. Cantareste-te frecvent
O alta metoda importanta este sa te cantaresti. Asta iti va permite sa te monitorizezi si sa vezi exact cat si daca greutatea ta fluctueaza. Tine minte ca greutatea ta se schimba, mai ales in perioada ciclului menstrual, deci nu te alarma.



4. Ia micul dejun in fiecare zi
Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Este momentul cand corpul tau are nevoie de energie care sa-l ajute sa reziste pana la pranz. Studiile au demonstrat ca persoanele care iau un mic dejun sanatos mananca mult mai putin la celelalte mese ale zilei.

5. Fii motivata
Trebuie sa fii mereu optimista si motivata. Rasfata-te din cand in cand, atunci cand simti ca ai facut o treaba buna. Mergi la o petrecere sau cumpara-ti desertul preferat. Moralul este foarte important in dieta si in viata, in general.

6. Vorbeste cu prietenii despre asta
Poate ai o prietena care trece prin aceleasi greutati, care e la inceput sau care chiar a trecut peste ele deja. E important sa ai pe cineva cu care sa impartasesti pareri, idei si sfaturi. In plus, e mult mai placut sa mergi la sala cu un prieten.

Autor:  Andreea Utza