Site coolinaria.ro

Alimente pe care trebuie sa le ai in congelator


Alimente pe care trebuie sa le ai in congelator  Ti se intampla sa ramai in pana de idei si sa nu stii ce sa gatesti la pranz sau la cina? Aici iti vine in ajutor congelatorul. Iata ce alimente ar trebui sa tii la indemana.

1. Spanac taiat
Foloseste acest ingredient pentru a da savoare si numeroase beneficii nutritionale mancarurilor tale. Il poti adauga in burger, sosuri, paste sau chiar omlete. Tine minte ca spanacul congelat este la fel de sanatos ca cel proaspat.

2. Broccoli
Broccoli-ul este un alt aliment ce nu trebuie sa lipseasca din congelator. Poate fi preparat rapid la microunde, sau poate fi adaugat in supe sau tocanite. De asemenea, il poti consuma alaturi de cartofi copti si branza cheddar. O cana de broccoli contine doar 50 de calorii si 5 grame de fibre, care-ti vor potoli foamea.



3. Fructe de padure si cirese
Congelatorul nu e complet fara cateva pungute de fructe congelate. Ele sunt o alegere buna, mai ales cand fructele de padure nu mai sunt in sezon, iar la supermarket sunt foarte scumpe. Foloseste-le in smoothie-uri, iaurturi si cereale. Le poti pune chiar si in prajituri.

4. Carne de pui
Carnea de pui este o sursa buna de proteine si este foarte convenabila, deoarece se gateste usor. Incorporeaz-o in dieta ta, mai ales daca incerci sa slabesti sau sa elimini colesterolul din organism. Carnea de pui este bogata in niacina, o vitamin care previne cataracta, dar si in zinc, esential pentru sanatatea parului si a pielii.

5. Inghetata dietetica
Trebuie sa ai si ceva dulce in congelator. Inghetata este delicioasa si racoritoare. Daca tii o dieta sau vrei, pur si simplu, sa ai grija de silueta ta, alege variantele dietetice. Ca sa tii portiile sub control, serveste-o intr-o cana sau un castron mic, nu in cel in care mananci cereal. O veste buna pentru iubitorii de inghetata: ea contine calciu! Adica sustine sanatatea oaselor si poate preveni simptomele premenstruale, precum balonarea.

Autor:  Andreea Utza