Site coolinaria.ro

Remediile din bucatarie


Remediile din bucatarie Stii deja ca alimentele corecte iti cresc aportul de vitamine, minerale si nutrienti. Insa unele iti pot chiar usura problemele minore de zi cu zi, cum ar fi sughiturile, eczemele sau diverse dureri usoare. Iata care sunt remediile pe care le gasesti la tine in bucatarie.

1. Ghimbirul pentru crampele menstruale
Medicina chinezeasca se bazeaza pe ghimbir de mai bine de 2000 de ani. El poate regla fluxul sangvin si poate reduce inflamatia muschilor uterului, care cauzeaza durerile menstruale.

2. Merisoarele pentru sanatatea tractului urinar
Merisoarele contin elemente care lupta impotriva bacteriilor ce cauzeaza infectiile urinare. E.coli este una dintre acestea. Daca te-ai imbolnavit deja, merisoarele nu o sa te vindece, trebuie sa mergi la doctor. Insa, consumate zilnic, ele protejeaza impotriva viitoarelor infectii.

3. Alimente bogate in calciu pentru simptomele premenstruale
Esti irascibila si iti schimbi des starea de spirit inaintea menstruatiei? Nu esti singura. Vestea buna este ca dieta ta iti poate ameliora aceste simptome. Consuma alimente bogate in calciu in aceasta perioada, precum lactatele, migdalele, broccoli sau sardinele.

4. Ovaz pentru eczeme
Ovazul poate calma pielea inflamata si iritata, deoarece contine fitochimicale cu proprietati anti inflamatorii. Fa-ti o baie relaxanta: foloseste blenderul si transforma cerealele intr-o pudra fina, pe care toarn-o in apa calduta. Amesteca cu mainile pana apa capata o culoare laptoasa.



5. Sare de mare pentru piele uscata
Nu ai nevoie de produse scumpe ca sa-ti tratezi pielea uscata de pe genunchi, calcaie sau coate. Un scrub cu sare de mare merge la fel de bine. Sarea este un exfoliat eficient, deoarece are graunte mari care indeparteaza pielea moarta. Amesteca o cana de sare de mare cu jumatate de cana de ulei de masaj. Nu folosi acest amestec pe maini sau fata, deoarece poate fi prea dur pentru zonele care nu au nevoie de atat de multa exfoliere.

6. Castraveti pentru ochi umflati
Pune felii de castravete peste ochi, pentru a scapa de umflaturi. Desi pare un leac babesc, el chiar functioneaza. Castravetii trebuie sa fie reci. Nu trebuie sa-i lasi decat vreo 10 minute.

7. Prune uscate pentru constipatie
Prunele uscate sunt bogate in fibre solubile, esentiale pentru a combate constipatia. De asemenea, ele contin doua substante care actioneaza ca niste laxative naturale.

Autor:  Andreea Utza