Site coolinaria.ro

Cum sa faci briose excelente


Cum sa faci briose excelente Te-ai saturat de briosele obisnuite sau nu ai gasit inca o reteta care sa-ti garanteze succesul? Iata cateva sfaturi pentru briose delicioase, pufoase si cat se poate de rapide.

1. Amesteca ingredientele uscate (dupa ce le-ai masurat corect) intr-un castron care este destul de mare, inca sa nu dai pe afara. E mai bine sa eviti mizeria decat sa o cureti dupa.

2. Combina ingredientele umede intr-un blender, nu intr-un castron. Le vei amesteca mai bine si vei face si mai putina dezordine.

3. Amesteca usor cu o spatula sau cu o lingura de lemn, pana cand nu mai exista cocoloase din faina sau alte ingrediente uscate. Totusi, tine minte ca aluatul nu trebuie sa arate perfect.

4. Daca ti se pare ca briosele tale sunt prea uscate, incearca sa inlocuieste uleiul cu iaurt. Vei reduce si din calorii, dar si din grasimi.

5. Daca nu ai o tava de calitate pentru briose, e mai bine sa folosesti forme din hartie, de unica folosinta. Nu trebuie sa le speli si vei face mult mai putina dezordine.



6. Coace-le la temperatura din reteta, insa aminteste-ti sa le verifici inainte de timpul stabilit. Astfel, poti evita arderea acestora. Daca varful brioselor este rumenit insa ele nu sunt inca bine patrunse, muta-le mai jos in cuptor si pune o bucata de hartie de copt pe gratarul de desupra lor, pentru a nu le mai permite sa se rumeneasca.

7. Stafidele si alte fructe confiate pot fi resuscitate inainte de a le folosi in briose. Pune-le in apa clocotita.

8. Ingredientele uscate si cele umede nu se masoara cu aceleasi ustensile. Asigura-te ca pui cantitatile corecte din fiecare ingredient.

9. Daca folosesti o tava din metal, scoate briosele cat mai repede din aceasta, pentru a evita sa se transfere vreo aroma.

10. Odata ce ai o reteta de baza pe care o stapanesti, poti incepe sa improvizezi. Adauga alte arome, fructe confiate si alege un topping delicios.

Autor:  Andreea Utza