Site coolinaria.ro

"100 de retete si meniuri", a II-a carte Michel Montignat


Revista FELICIA si Editura Litera va ofera joi, 2 iulie, o noua aparitie din colectia celebrului nutritionist MICHEL MONTIGNAC. Dupa „Mananc, slabesc si ma mentin”, volumul “100 de retete si meniuri” este o oferta de nerefuzat atit pentru adeptii dietei Montignac, cat si pentru toti cei pasionati de gatit, care vor insa sa isi pastreze sanatatea si silueta. Retetele sunt sigure si verificate: peste 25 de milioane de persoane din intreaga lume au reusit sa slabeasca si sa se mentina in forma cu ajutorul acestei diete.

Departe de a impune restrictii, meniurile propuse de Montignac cultiva placerea de a manca, protejeaza organismul si contribuie la mentinerea siluetei. Ficatei de pasare cu ghimbir, costite de miel cu ciuperci, friptura de rata cu miere, avocado umplut cu ton, fondant din ciocolata amaruie, sau crema caramel cu piersici sunt doar cateva dintre cele mai imbietoare propuneri culinare ale lui Montignac. Pentru savantul francez, alimentatia inseamna sa mananci inteligent, adica bine, cu placere si sanatos. “Este reintoarcerea la un bun-simt alimentar, care presupune pastrarea celor mai bune elemente din traditia gastronomica si includerea descoperirilor recente din domeniul nutritiei”, afirma nutritionistul.

Prima parte a lucrarii este consacrata trecerii in revista a principiilor dietei Montignac, revizuite si actualizate. Partea a doua a volumului include meniurile zilnice propuse de Montignac, suficiente pentru o perioada de opt saptamani. Meniurile au un caracter orientativ si arata cum sa repartizati alegerile alimentare pe durata unei zile, respectiv a unei saptamani, astfel incat sa ajungeti la o alimentatie echilibrata. Retetele sunt simple, practice si sanatoase. Pentru cele mai multe dintre ele, timpul de pregatire nu depaseste 20 de minute. Toate retetele sunt compatibile cu faza I a dietei Montignac. Retetele sunt conforme principiilor dietei Montignac de a preveni afectiunile metabolice.

Primul volum din colectia Michel Montignac „Mananc, slabesc si ma mentin” a fost lansat pe 7 mai in prezenta autorului si a aparut pe piata in 60,000 exemplare care s-au vandut in aceeasi zi. Acest lucru a dus la retiparirea volumului intr-un tiraj suplimentar care a aparut pe 24 mai si el epuizat rapid. Urmatoarea aparitie din aceasta colectie este “INDICELE GLICEMIC” care va aparea cu editia din 30 iulie a revistei Felicia.

Pachetul revista si volumul “Michel Montignac. 100 de retete si meniuri” este de 8.5 lei si va fi disponibil la chioscurile de presa din 2 iulie.

Autor:  Iosub Alin