Site coolinaria.ro

Apa minerala si beneficiile ei


Apa minerala si beneficiile ei Daca vrei sa bei mai multa apa, insa, de cele mai multe ori, ai prefera un suc, incearca apa minerala. Este o alegere mult mai sanatoasa decat o bautura carbogazoasa. Iata care sunt principalele sale beneficii.

1. Te mentine hidratat
Probabil ca nu vezi apa ca pe un nutrient, insa ea este esentiala pentru sanatatea ta. Te mentine hidratat si este necesara pentru transportul nutrientilor in organism. Ea este cea care te tine satul intre mese si reduce retentia de apa. Consumul de apa minerala te poate aduce mai aproape de doza zilnica recomandata.

2. Ajuta in caz de indigestie
Daca te deranjeaza stomacul dupa ce ai mancat, incearca sa bei un pahar cu apa minerala. Indigestia poate avea simptome precum balonarea, ameteala, voma sau senzatia de plin dupa masa.

3. Amelioreaza constipatia
Participantii la un studiu au observat ca dupa ce au consumat apa minerala, constipatia a fost ameliorata. Atunci cand te lupti cu ea, e important sa cresti aportul de alimente bogate in fibre. Insa, e la fel de important sa bei multe lichide. Apa minerala ajuta fibrele din organism sa-ti regleze sistemul digestiv.



4. Este versatila
Apa minerala este mai versatila decat apa plata, insa daca esti un fan inrait al sucurilor, e timpul sa faci tranzitia catre o bautura mai sanatoasa. Adauga putina lamaie, pentru un gust mai racoritor. Daca asta nu e de ajuns, adauga putin sirop, de portocale sau merisoare, de exemplu, pentru a-i da putina dulceata. De asemenea, poti pune felii intregi de portocala, castravete sau frunze de menta.

5. Scade colesterolul
Spre deosebire de apa plata, cea minerala a dovedit ca poate reduce nivelul colesterolului, care ar putea cauza boli ale inimii. Biochimicalele din apa minerala reduc riscul femeilor de a dezvolta boli de inima cu pana la o treime.

Autor:  Andreea Utza