Site coolinaria.ro

Cum sa faci un sos pesto mai bun


Cum sa faci un sos pesto mai bun Fie ca ai deja o reteta de pesto, sau de fiecare data iti iese altfel, exista cateva reguli pe care trebuie sa le ai in vedere. Iata care sunt acestea:

1. Nu te mai baza pe masuratori
Daca esti la inceput, probabil ca nu te vei simti confortabil facand asta, dar dupa cateva repetitii te vei obisnui. E important sa fii stapan pe reteta, astfel incat sa poti aduce imbunatatiri, fara sa o modifici prea mult. In loc sa folosesti cantitati fixe, invata sa masori "din ochi".

2. Asculta-ti aparatele
Daca folosesti un procesor de alimente atunci cand faci pesto, e bine sa inveti sa recunosti sunetele acestuia. Trebuie sa stii cum arata atunci cand e gata, nu e bine nici sa-l amesteci prea mult, dar nici sa nu-l amesteci destul.



3. Ai grija la ingrediente
Ingredientele pentru pesto nu sunt scumpe, de aceea e foarte important sa folosesti unele de calitate. Daca ai busuioc in gradina, cu atat mai bine. De asemenea, foloseste seminte de pin crude, nu prajite.

4. Alege uleiul de masline cu atentie
E mai bine sa folosesti ulei de masline pur, in locul celui extra-virgin.

5. Fa portii mici
Atunci cand facem pesto, obisnuim sa facem o cantitate mica, pentru o singura servire. Ori asta, ori dublam cantitatile, pentru a face mai mult, congela si servi mai tarziu. E mai bine sa ramai la portiile mici, deoarece poti avea mai multa grija la calitatea sosului, nu la cantitatea acestuia. Astfel, reteta ta se va imbunatati.

Autor:  Andreea Utza