Site coolinaria.ro

Cum sa te bucuri de dulciuri cand tii dieta


Cum sa te bucuri de dulciuri cand tii dieta Una dintre cele mai mari provocari ale dietelor este sa te abtii de la dulciuri. Mai ales atunci cand esti un iubitor al dulciurilor procesate. Insa, daca vei integra indulcitori naturali in dieta, iti va fi mult mai usor sa-ti tii pofta sub control. Iata cum te poti bucura de dulciuri atunci cand tii o dieta.

1. Mananca fructe si legume la micul dejun
Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei si e bine sa incepi cu cat mai multe fructe si legume. Un smoothie poate fi dulce si sanatos, in acelasi timp. Combina o banana inghetata cu cateva capsuni, apa de cocos si seminte de in.
O alta optiune este iaurtul grecesc cu fructe precum afinele sau zmeura si un topping de alune sau nuci pecan. Iaurtul contine cam 9 grame de zahar, 20 grame de proteine si doar 120 de calorii.

2. Incearca strugurii inghetati
Acestia sunt dulci in mod natural si sunt buni pentru tine. Sunt mai saraci in fibre decat alte fructe, dar sunt mult mai potriviti pentru un snack decat o ciocolata plina de conservanti.
Pune cativa struguri in congelator. Serveste-i apoi cu cateva nuci, cum ar fi migdalele.

3. Foloseste indulcitori naturali in retetele tale
Acesti indulcitori naturali contin minerale si nutrienti sanatosi si au un gust minunat.

Siropul de artar nu e doar pentru clatite, il pot pune in salate, sosuri, prajituri sau in iaurtul cu fructe sau smoothie-uri.

Mierea contine doar 21 de calorii per lingurita, asa ca foloseste o cantitate mica la o masa. Este mai dulce si mai groasa decat zaharul si este o sursa naturala de antioxidanti.



Siropul de agave este un indulcitor lichid care contine 20 de calorii per lingurita. Are un indice glicemic mai mic decat alti indulcitori, deci este mai sanatos pentru sange. Este si cu 50% mai dulce dacat zaharul.

4. Fructe confiate
Daca iti place sa ai mereu ceva dulce de rontait, cum ar fi jeleurile, bomboanele sau acadelele, inlocuieste-le cu fructe confiate. Nu numai ca sunt dulci si delicioase, dar ele pot combate balonarea si disconfortul cauzat de aceasta. Alege fructe confiate care nu contin prea mult zahar si combina-le cu nuci si alune.

Autor:  Andreea Utza