Site coolinaria.ro

Mananca bine cu un buget restrans


Mananca bine cu un buget restrans Daca esti student sau pur si simplu ai o perioada in care iti doresti sa economisesti, nu trebuie sa-ti strici dieta cu alimente nepotrivite. Este foarte simplu sa mananci bine si cu un buget retrans. Iata cateva sfaturi.

1. Planifica-ti mesele
Cumpara doar ceea ce ai nevoie. De exemplu, daca reteta ta are nevoie de un ardei, cumpara unul singur, nu cinci. Nu doar ca vei economisi mult mai usor, dar nici nu vei risca ca mancarea sa se strice in frigider.

2. De luni pana vineri
Planifica-ti doar mesele din timpul saptamanii, de luni pana vineri, inclusiv. Pana la venirea weekendului, sigur vei ramane cu ceva in frigider si iti va fi usor sa improvizezi o alta reteta.

3. Ierburi proaspete
Ierburile proaspete dau un gust mult mai intens mancarurilor, decat cele uscate. Invata sa cresti diferite ierburi in ghiveci, daca nu ai o gradina la dispozitie.



4. Pregateste alimentele
O alta strategie este sa pregatesti alimentele de dinainte. Acest lucru tine mai putin de buget si mai mult de timpul liber si eficienta. In weekend iti poti gasi putin timp liber ca sa pregatesti mancarea pentru saptamana urmatoare. Asta inseamna sa pui alimentele la congelator, sa speli legumele, sa le feliezi si sa pui carnurile la marinat sau chiar sa le gatesti.
Astfel, nu va mai trebui decat sa-ti „asamblezi” mesele, nu sa le faci pe toate de la zero. Vei fi mult mai eficient.

5. Salvarea e in congelator
Intotdeauna e bine sa ai si un plan B. In cazul acesta, sa ai mancare deja pregatita, in congelator, pe care nu mai trebuie decat sa o dezgheti rapid. Sunt zile in care nu ai timp si poate nici chef sa gatesti ceva complicat. Atunci, vei deschide repede congelatorul si vei rezolva problema.
Totusi, pastreaza mancaruri facute de tine, nu semipreparate. Asa, te vei bucura in continuare de mancare de calitate, fara conservanti si fara grasimi in exces.

Autor:  Andreea Utza