Site coolinaria.ro

5 alimente de toamna care te ajuta sa slabesti


5 alimente de toamna care te ajuta sa slabesti Atunci cand spui "fructe si legume de toamna", probabil primele lucruri care iti vin in minte sunt merele si dovlecii. Ei bine, inseamna ca ai ghicit deja doua dintre alimentele toamnei care te vor ajuta in lupta contra kilogramelor in plus. Iata de ce ar trebui sa le consumi, dar si care sunt celelalte trei.

1. Merele
E bine sa ai mereu un mar in geanta, pentru cand ai nevoie urgenta de un snack. Ele sunt sarace in calorii si bogate in fibre (4 grame de fibre pentru un fruct de marime medie). Merele sunt satioase si dulci si te ajuta sa-ti controlezi colesterolul. Antioxidantii si pectina sunt, cel mai probabil, responsabili pentru aceste beneficii.

2. Dovlecii
Nu e de mirare ca dovlecii sunt atat de sanatosi: o singura cana de dovleac gatit iti depaseste doza zilnica necesara de vitamina A si contine si o treime din necesarul zilnic de vitamina C. Dovlecii sunt, si ei, saraci in calorii. Poti adauga piure de dovleac in supe, le va face mult mai cremoase, fara sa adauge grasime.

3. Broccoli
Iata primul aliment surpriza. Broccoli poate fi facut foarte simplu, in putin ulei de masline, pana cand devine moale, dar si putin crocant. Poate fi servit ca garnitura. De asemenea, el poate fi incorporat si in alte preparate, precum pastele, ca sa te ajute sa mananci mai putine calorii. Cum vine asta, te intrebi? Ei bine, cand adaugi broccoli, adaugi volum mancarurilor tale, dar foarte putine calorii. O cana de broccoli contine 2.4 grame de fibre si doar 31 de calorii.



4. Salata verde
Salata verde este sanatate pura. Ea ajuta la detoxifierea organismului, contine multa vitamina A si la fel de multe fibe. O poti folosi in salate sau o poti transforma in chipsuri. Are putine calorii si poate inlocui foarte usor chipsurile din cartofi.

5. Varza rosie
Cu doar 17 calorii per cana, varza rosie este un aliment nevinovat. O poti pune intr-un procesor de alimente, alaturi de cativa morcovi si broccoli, apoi o poti stropi cu putin ulei de masline, sare si piper. Acest amestec simplu este minunat alaturi de sandwichuri sau fripturi.

Autor:  Andreea Utza