Site coolinaria.ro

5 reguli pentru pachetul de serviciu


5 reguli pentru pachetul de serviciu Indiferent daca iti pregatesti mancarea pentru serviciu sau ca faci pachetelul pentru copii, trebuie sa fii sigur ca impachetezi alimente potrivite. Iata cateva sfaturi pentru a face mereu un pachet sanatos, care sa te tina departe de toxiinfectiile alimentare.
1. Unele alimente nu sunt potrivite pentru pachete
Exista diverse mancaruri care, pur si simplu, nu isi au locul in pachetul pentru serviciu. Daca prepari o salata Caesar, de exemplu, nu folosi galbenusuri crude. De asemenea, nici sushi nu e o alegere inteleapta.

2. Pastreaza totul curat
Regulile de baza se aplica si in cazul alimentelor impachetate: spalatul mainilor, al fructelor, al instrumentelor de bucatarie etc. Poate sunt chiar mai importante, deoarece bacteriile se pot dezvolta in alimentele care stau mult timp pana sa fie consumate. Ai mare grija sa nu contaminezi mancarea.

3. Temperaturile sunt importante
Mancarurile reci trebuie sa fie pastrate reci pentru cat de mult timp posibil, iar cele calde trebuie sa fie tinute la caldura. Investeste intr-un termos de calitate pentru cafea si ceaiuri. Incalzeste-l cu apa fierbinte timp de cateva minute, abia apoi pune bauturile fierbinti. Pentru mancarurile reci, foloseste genti frigorifice.



4. Curata recipientele
Este esential sa cureti recipientele imediat cum ajungi acasa. Fie ca folosesti masina de spalat vase, fie ca le speli de mana cu apa si detergent de vase, nu uita acest pas esential. Nu e bine sa lasi resturile si petele de mancare pe vase.

5. Arunca resturile perisabile
Orice aliment perisabil care ti-a ramas de la pranz, trebuie sa fie aruncat atunci cand ajungi acasa. Chiar daca iti poate parea rau sa arunci sandwich-uri aproape neatinse, e mai bine decat sa le lasi asa.

Autor:  Andreea Utza