Site coolinaria.ro

Cum sa te ingrasi


Cum sa te ingrasi Cu toate dietele de slabit, e posibil sa uiti ca unele persoane au nevoie de un regim pentru a se ingrasa. Daca ai probleme cu greutatea si nu vrei sa apelezi la solutii extreme, iata cateva sfaturi pe care sa le incerci.

1. Gandeste-te cat te mult vrei sa te ingrasi
E important sa ai un scop bine stabilit. La fel ca in cazul dietelor de slabit, nu-ti pune niste limite greu de atins, ci incepi usor: cu cate 1-2 kilograme. Cantareste-te frecvent, pentru a te asigura ca esti pe drumul cel bun.

2. Mananca trei mese pe zi si doua gustari
Daca iti faci un program bine pus la punct, iti va fi mult mai usor sa te asiguri ca ai consumat destule calorii. Urmareste sa ai un mic dejun bine portionat, un pranz si o cina cat mai echilibrate. Nu uita nici de snacks-urile dintre mese.

3. Concentreaza-te pe mancaruri sanatoase
Nu trebuie sa te bazezi pe grasimi si alimente grele pentru a crese in greutate, nu vei face decat sa-ti distrugi sanatatea. Iata cate sugestii de alimente sanatoase care te pot ajuta:



Bauturi: incearca shake-uri cu proteine, sucuri naturale sau lapte integral. Evita sucurile carbogazoase.

Paine: alege paine integrala, e mult mai bogata nutritional decat cea alba. Taie felii grosute si unge-le cu unt de arahide, gem, miere, hummus sau crema de branza.

Legume: cauta legume precum cartofii, mazarea, porumbul, morcovii sau sfecla. Evita legumele care contin multa apa: broccoli, conopida, dovleceii, castravetii sau fasolea verde. Nu trebuie sa le excluzi din dieta, ci doar sa le incluzi mai des pe cele din prima categorie.

Fructe: alege fructe dense, precum bananele, perele, merele, ananasul si fructele confiate.

Supe: te poti bucura de supe cremoase, alaturi de crutoane.

Uleiuri: atunci cand gatesti, nu te sfii sa adaugi ulei. Cele mai sanatoase sunt cel de masline extra-virgin, de cocos, de palmier si, desigur, untul.

4. Evita grasimile trans
E adevarat ca grasimile trans te pot face sa te ingrasi, insa iti vor creste doar grasimea abdominala. De asemenea, vei avea o crestere nesanatoasa a insulinei. Stai departe de margarina, snacks-uri si carnuri procesate.

5. Consuma mai multe proteine
O lipsa a proteinelor in dieta poate duce la pierderea masei musculare. Include in dieta ta fasolea, ouale, lactatele, untul de arahide sau arahide.

Autor:  Andreea Utza