Site coolinaria.ro

5 legume esentiale pentru o alimentatie sanatoasa


5 legume esentiale pentru o alimentatie sanatoasa Cea mai simpla metoda prin care sa te asiguri ca ai o alimentatie sanatoasa este sa mananci cat mai multe legume, deoarece ele contin multe minerale, antioxidanti si fitochimicale. Iata care sunt cele 5 legume esentiale pe care sa le incluzi in mancarurile tale, pentru o alimentatie cat mai sanatoasa si echilibrata.

1. Fasole si morcovi
Fasolea este plina de proteine si fibre. Este gustoasa chiar si cruda, este saraca in grasimi si are un continut bogat in fibre. Morcovii sunt si ei deliciosi mancati cruzi si contin vitaminele A, K, C si alte minerale.

2. Spanac
O alta leguma care poate fi folosita in regimul tau este spanacul. El este popular pentru vegetarieni, deoarece are foarte multe vitamine si nutrienti, precum vitaminele A, C, E, K, riboflavina, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, cupru si mangan. Este bogat in fier si nu cauzeaza retentie de apa.



3. Broccoli
Broccoliul nu contine grasime si este facut din 60% carbohidrati si 40& proteine. De asemenea, el este bogat in apa, minerale si vitamine. Carbohidratii din broccoli sunt complecsi, au nevoie de mai mult timp ca sa fie digerati. Vei avea multa energie pentru mult timp. Mineralele si vitaminele includ vitamina E, tiamina, riboflavina, calciu, fier, magneziu, fosfor si seleniu.

4. Legume cu frunze verzi
Legumele cu frunze verzi sunt pline de proteine si amino acizi si au un indice glicemic mic. Unele dintre mineralele si nutrientii care se gasesc in acestea includ niacina, potasiu, vitaminele A,C,E,K, B6, folat, calciu si mangan.

5. Varza de Brussels
Varza de Brussels sunt asemanatoare cu varza obisnuita si contine mai multe fibre, insa doar 21 de calorii. Ea este populara in dietele de slabit, deoarece are putine calorii, dar este bogata in vitamine precum C, A, K, tiamina, B6, potasiu si mangan. Totusi, ea poate produce flatulenta. Pentru a combate acest efect, combin-o cu ghimbir si usturoi.



Autor:  Andreea Utza