Site coolinaria.ro

Ce poti gati cu spanac


Ce poti gati cu spanac Spanacul este un aliment sanatos, gustos si foarte versatil. Frunzele pot fi consumate crude, in salate, dar el poate fi transformat si in multe feluri de mancare. Iata cateva idei prin care poti transforma o punga cu spanac intr-un adevarat festin.

1. Supe
Spanacul este excelent pentru supe. Se gateste repede si adauga culoare, nutrienti si o aroma foarte buna. O simpla supa de rosii poate fi imbunatatita cu putin spanac. De asemenea, el poate fi si ingredientul principal al supei. Tot ce trebuie este sa-l fierbi alaturi de un cartof, ceapa si putin usturoi. Nu uita de condimente.

2. Sos pesto
Spanacul poate transforma un sos pesto simplu intr-un sos pesto bestial. Va fi mult mai aromat decat daca ar contine doar busuioc. Foloseste 3 cesti de spanac, o ceasca de busuioc si ΒΌ ceasca menta proaspata. Combina-le cu usturoi, nuci maruntite, suc de lamaie si putin parmezan. Adauga putin ulei de masline si amesteca-le pana cand devin o pasta.

3. Sote
Spanacul se gateste foarte usor pe aragaz. Il poti face sote, cu putin usturoi, ulei de masline si suc de lamaie. Intotdeauna poti adauga si putin ardei iute, daca preferi. De asemenea, spanacul poate fi combinat cu sosul de tomate, deci incearca o reteta cu spanac, sos de tomate, scortisoara, chili, usturoi si ghimbir.



4. La cuptor
Stiai ca poti folosi spanac in alimentele coapte? Ei bine, afla ca e un mod foarte simplu prin care poti introduce mai multe legume in alimentatia ta. Poti adauga spanac in briose sau placinte. Vor fi delicioase, fara a fi considerate un desert. De asemenea, poti pune spanac si in aluatul pentru biscuiti. Vei obtine niste biscuitei excelenti pentru a-i manca cu diverse sosuri.

5. Prajit
Chiar si un aliment atat de bun poate fi pregatit intr-un mod mai putin sanatos, insa delicios si inofensiv daca este consumat cu moderatie. Spanacul prajit are un gust minunat. Il poti scufunda intr-un amestec de faina si condimente, apoi il poti praji pana cand devine crocant.

6. Paste
Spanacul este potrivit chiar si pentru paste. Acesta este perfect pentru sosuri, dandu-le acea consistenta cremoasa, mai ales celor pe baza de branza. El poate fi adaugat in orice reteta de paste sau chiar noodles. Il poti folosi si pentru a umple pastele ravioli.



Autor:  Andreea Utza