Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru cea mai buna placinta cu mere


Sfaturi pentru cea mai buna placinta cu mere Placinta de mere perfecta este usor crocanta, cu un blat cu aroma de unt si o umplutura de mere parfumate si delicioase. Probabil ca ai deja o reteta pentru placinta cu mere, dar iata cateva imbunatatiri care o vor transforma in cel mai bun desert.

1. Aluatul
Atunci cand vine vorba despre aluatul de placinte, toata lumea iubeste gustul de unt al acestora. Dar un aluat facut cu foarte mult unt este dificil, deoarece untul se topeste foarte repede, iar aluatul va fi lipicios si greu de intins.
Deci, poti folosi o combinatie de unt si grasime vegetala. Astfel, vei obtine un aluat usor de intins, excelent daca vrei sa faci o crusta cu o forma mai deosebita. Totusi, placinta nu va avea acelasi gust bine cunoscut de unt.
Un alt truc este sa folosesti unt, insa sa il tai si pui la congelator, inainte de a-l folosi. Astfel, iti va fi mai usor sa lucrezi cu aluatul.

2. Alege mere tari, nu extrem de dulci
Toate merele sunt bune la ceva, insa nu toate sunt potrivite pentru placinta. Ceea ce dorim de la merele noastre este un echilibru intre dulce si acrisor, intre o textura moale dar inca placuta, dupa coacere.
Cu cat merele sunt mai acrisoare, cu atat ele isi vor pastra mai bine culoarea dupa coacere. Merele Granny Smith, de exemplu, sunt acrisoare, insa nu prea se inmoaie la cuptor. Merele rosii devin mult prea moi, pe cand cele galbene sunt perfecte si le poti gasi in orice supermarket.



3. Foloseste scortisoara si nucsoara pentru arome puternice
Scortisoara este nelipsita in placintele cu mere, dar, daca pui prea multa, gustul ei poate fi coplesitor. Ca sa echilibrezi aromele, foloseste si nucsoara. O combinatie intre cele doua va oferi un gust minunat placintei, iar nucsoara va completa perfect scortisoara.

4. Foloseste indeajuns de multa faina
O alta problema a placintelor cu mere este sucul care se scurge atunci cand le tai. Poti incerca sa lasi merele la macerat inainte, pentru a reduce din suc, dar diferenta nu va fi prea mare. Ceea ce este, intr-adevar, de ajutor, este o cantitate corecta de agenti de ingrosare. Nu te zgarci la faina, deoarece ea este ingredientul care va tine zeama de mere deoparte, atunci cand vei felia placinta. De asemenea, dupa ce o scoti din cuptor, las-o sa se raceasca pentru 3-4 ore, iar sucurile vor fi absorbite.



Autor:  Andreea Utza