Site coolinaria.ro

Cum sa gatesti cu ulei de cocos


Cum sa gatesti cu ulei de cocos Atunci cand vrei sa treci la un gatit mai sanatos, incepe prin a schimba uleiul de floarea-soarelui cu cel de cocos. Gatitul cu acest ulei nu este atat de dificil pe cat pare. Iata cateva lucruri care te vor ajuta sa faci din gatit o adevarata placere:

1. Este solid
Spre deosebire de majoritatea uleiurilor, cel de cocos este solid la temperatura camerei. In zilele friguroase de iarna acesta este la fel de tare ca o piatra. Pentru a-l putea folosi in aceste situatii, il poti topi pentru a-l turna mai apoi intr-o tava pentru facut gheata. In felul acesta vei putea sa-l folosesti direct si atunci cand este intr-o forma solida. Il poti tine si la frigider fara nicio problema.

2. Uleiul se va transforma in lichid la 36 de grade
Sa nu te sperii in cazul in care vei observa ca pe deasupra uleiului tau s-a format un fel de lichid ciudat. Este complet normal. De fapt, este posibil sa beneficiezi de ulei de cocos lichid doar atunci cand este mijlocul verii. In rest, poti folosi metoda de mai sus pentru a-ti usura munca.

3. Nu trebuie pus la frigider
Spre deosebirea de majoritatea uleiurilor nesaturate, uleiul de cocos nu trebuie tinut neaparat la frigider. Este rezistent la oxidare si poate fi cumparat si in cantitati mai mari fara sa-ti ocupe tot frigiderul.



4. Inlocuieste untul
Poti folosi uleiul de cocos ca si inlocuitor pentru unt. Tine minte un singur lucru, uleiul se va solidifica daca adaugi ingrediente reci, cum ar fi ouale sau laptele. Trebuie mai intai sa te asiguri ca toate sunt la temperatura camerei inainte sa le prajesti.

5. Uleiul virgin
Uleiul de cocos virgin este cel mai bun, dar daca nu iti place gustul lui poti folosi si altele. Singura conditie este sa nu cumperi ulei rafinat care a fost procesat cu solventi chimici.

6. Incalzirea
Daca vrei sa topesti ulei de cocos, cel mai bine este sa o faci intr-o tigaie la foc mic. Acesta se va topi la 36 de grade celsius, deci nu iti va lua foarte mult timp.

Autor:  Andreea Utza