Site coolinaria.ro

Mai multe alimente pentru o piele sanatoasa


 Mai multe alimente pentru o piele sanatoasa Ai auzit de multe ori ca "esti ceea ce mananci". Ei bine, chiar asa este... Unele mancaruri ce contin vitamine, minerale si antioxidanti iti vor ajuta pielea sa fie mai sanatoasa. Iata cum iti poti imbunatati aspectul si sanatatea pielii:

1. Smoothie cu afine si alune de padure
Afinele fac parte din gama fructelor cu cei mai multi antioxidanti si vor da culoarea pentru acest smoothie, simplu dar sanatos. Laptele pe care il alegi pentru acest smoothie ar trebui sa fie cel facut din alune de padure, dar daca nu ai asa ceva atunci poti folosi orice fel de lapte. Poti adauga apoi alunele in blender.

2. Somon cu lamaie
Somonul este foarte bun pentru piele deoarece contine omega-3. De asemenea, este minunat deoarece poate fi copt in loc de prajit. Prajeala face rau pielii, de aceea este mai bine sa faci orice fel de mancare la cuptor pentru a reduce grasimile.

3. Vinete, usturoi si ardei rosu
Acesta combinatie simpla contine 3 ingrediente excelente pentru piele. Vinetele contin antioxidanti ce protejeaza membrana celulelor de deteriorare, in timp ce usturoiul este un remediu pentru bolile de piele sau matreata. In ultimul rand, ardeiul rosu reduce efectul imbatranirii asupra pielii cu nivelurile sale ridicate de vitamina C.



4. Supa de morcovi
O supa de toamna cu un ingredient principal, ce este o sursa excelenta de vitamina A. Ea previne producerea in exces a celulelor pielii. Astfel vei scapa de o multime de piele moarta.

5. Tonul
Desi tonul nu este in meniul tuturor oamenilor, el este o sursa excelenta de seleniu, un antoxidant ce iti protejeaza pielea impotriva radiatiilor ultraviolete. Poti combina tonul cu niste ardei ce contin foarte multa vitamina C, care va ajuta la producerea colagenului.

Autor:  Andreea Utza