Site coolinaria.ro

Apa cu lamaie – te ajuta sa slabesti?


Apa cu lamaie – te ajuta sa slabesti? Obiceiul de a bea apa cu lamaie a devenit una dintre regulile de aur ale oricarei diete si foarte multe persoane au adoptat-o fara sa se gandeasca daca ea chiar are beneficiile promise. Iata adevarul despre consumul apei cu lamaie pentru a slabi.

Hidrateaza, dar, de una singura, nu te ajuta sa slabesti
Din nefericire, apa cu lamaie nu face decat sa te hidrateze si sa-ti ofere vitamina C. Este foarte important ca organismul tau sa fie mereu hidratat, pentru ca metabolismul sa functioneze asa cum trebuie. Apa cu lamaie, pe langa faptul ca este bogata in vitamina C, are si un gust bun, ceea ce te poate ajuta atunci cand nu iti place sa bei apa simpla.

Apa cu lamaie nu are proprietati care sa te faca sa slabesti de una singura. Deoarece este buna, tinzi sa bei mai multa, iar asta te ajuta sa te mentii hidratat.




Nici macar apa calda cu lamaie nu te va ajuta sa-ti grabesti metabolsimul, in ciuda zvonurilor. Temperatura apei nu are nicio relevanta, ea doar va influenta cat de repede o vei bea.

Totusi, consumul de apa cu lamaie te poate ajuta sa-ti tii greutatea sub control daca o consumi in locul bauturilor pline de zahar, precum amestecurilor de cafea cu siropuri sau frisca. In timp ce bauturile carbogazoase contin multe zaharuri si calorii, apa cu lamaie nu are nicio calorie.
Totusi, acest lucru se poate observa doar daca esti obisnuit sa consumi foarte multe bauturi cu zahar de-a lungul zilei. De exemplu, daca vei elimina 500 de calorii doar prin inlocuirea acestora cu apa cu lamaie, rezultatele sigur nu vor intarzia. Poti scapa chiar de un kilogram pe saptamana, in functie de stilul tau de viata. Cu cat esti mai activ, cu cat vei slabi mai usor.

Daca suferi de hiperaciditate in stomac, e mai bine sa eviti consumul de apa cu lamaie pe stomacul gol. Acest lucru nu va face decat sa iti agraveze problema.

Un pahar de apa calda cu lamaie in fiecare dimineata nu e neaparat o idee rea, mai ales pentru cei care incearca sa duca o viata mai sanatoasa. Pectina, una dintre fibrele care se gasesc in fructe, contribuie la scaderea riscului bolilor cardiovasculare. Iar pentru cei care sunt ingrijorati pentru silueta, un studiu a demonstrat ca bauturile ce contin pectina te tin satul pentru mai mult timp.

Deci, daca urmaresti sa slabesti, cel mai bine este sa te mentii mereu hidratat si sa consumi cat de multa apa. Nu e obligatoriu sa folosesti lamaie ca sa ii dai un gust mai bun. Apa poate fi aromata si cu capsuni, lime sau castraveti.

Autor:  Andreea Utza