Site coolinaria.ro

Slabeste cu supe delicioase


Slabeste cu supe delicioase Multe supe au un continut scazut de calorii si sunt pline de vitamine si proteine, in special cele de legume, cum ar fi fasolea neagra. Supa poate fi un aliment excelent intr-o dieta plina de mancaruri nutritionale. Iata cum sa slabesti cu ajutorul acesteia:

1. Slabeste in mod sanatos
Fa-ti un calcul ca sa pierzi jumatate de kilogram pe saptamana, maxim unul, cum este sanatos. Pentru a scapa de grasimi si de greutate, va trebui sa arzi caloriile prin exercitii fizice. Fa cel putin 30 de minute de cardio, de 5 ori pe saptamana. Pentru a scapa de caloriile in plus, incearca sa inlocuiesti mancarurile foarte grase cu supa.

2. Alege supe complete
Mananca supe care contin un mix bogat de legume, cereale integrale si proteine pentru a avea o masa completa. Adauga o salata la bolul de supa si vei avea o masa completa si plina de nutrienti.



3. Supele din comert
Citeste eticheta in caz ca o cumperi. Unele supe, cum ar fi cele bazate pe smantana sau cele cu branza, cele frantuzesti, au foarte multe grasimi si contin si mai multe calorii decat o supa clasica din legume.

4. Prepara-ti singur supele
Pentru a scapa de astfel de griji incearca sa-ti faci singur supa. Combina legume precum porumb, morcovi, cartofi, mazare si telina, apoi fierbe pentru o ora sau pana cand legumele sunt putin mai moi. Uita de dietele cu supe mai grase precum cea de varza. Aceste supe nu au prea multe calorii, dar nu au nici foarte multi nutrienti.

5. Variaza
Variaza felurile de supa atunci cand te plictisesti de una din ele. O dieta repetitiva ce contine doar supa te va descuraja si te va face sa te simti deprimat. Cand te plictisesti de supa, mananca o alta mancare cu putine calorii dar care este plina de vitamine si proteine, cum ar fi pestele combinat cu legume si orez, pui cu ardei si ananas, sau legume amestecate cu creveti si broccoli.

Autor:  Andreea Utza