Site coolinaria.ro

Cum sa-ti tii retetele organizate


Cum sa-ti tii retetele organizate Ti s-a intamplat vreodata sa renunti la o reteta, doar pentru ca nu mai gasesti cartea in care era? Ei bine, asta se intampla din cauza ca nu iti organizezi cartile de bucate, dar nici retetele notate de tine. Iata cateva sfaturi ca sa gasesti intotdeauna rapid reteta pe care o cauti.

1. Marcheaza retetele importante dintr-o carte
Foloseste cateva semne de carte sau post it-uri si marcheaza retetele pe care le folosesti cel mai des, sau pe cele speciale. Astfel, nu va mai fi nevoie sa rasfoiesti toata cartea in cautarea lor.
De asemenea, iti poti crea un index propriu. Noteaza undeva numele retetelor si locul unde le-ai gasit: carti, reviste, caiete etc. Sorteaza-le in functie de tipul acestora: mancaruri, deserturi, supe.

2. Fa un raft specializat
Locul cel mai potrivit pentru cartile de bucatarie este chiar in bucatarie. Desigur, aseaza raftul undeva departe de umezeala, foc sau grasime. Cel mai bine e sa le tii intr-un dulapior cu usa.

3. Organizeaza cartile
Sistemul de organizare al cartilor trebuie sa-ti reflecte gusturile, dar si logica. Poate ti se pare bine sa le aranjezi alfabetic, dupa numele autorului, sau sa le imparti in functie de specificicul lor.
De asemenea, le poti aranja in functie de momentele zilei: incepi cu cartile cu retete pentru micul dejun, continui cu sandwichuri, snacks-uri, aperitive si feluri principale.



4. Fa-ti un portofoliu
Probabil ai multe retete decupate din reviste, printate de pe internet sau pur si simplu primite de la bunica sau prietenele tale. Cel mai bine e sa-ti faci un portofoliu, in care sa le tii pe toate, cat se poate de organizate. Foloseste folii de plastic, mai ales pentru retetele scrise pe hartii mici.
Portofoliul poate fi organizat, si el, pe sectiuni: ocazii speciale, retete preferate, retete de incercat etc.

5. Fa-ti propria carte de bucate
Oricat de atasat esti de cartile tale de bucate, nu poti sa negi ca tot internetul e cel mai bun prieten cand vine vorba de retete noi. Printeaza retetele tale preferate si du-le la un xerox, pentru a le lega si forma propria ta carte.

Autor:  Andreea Utza