Site coolinaria.ro

Beneficiile semintelor de dovleac


Beneficiile semintelor de dovleac Daca ai pofta sa rontai ceva, indreapta-te cu incredere spre semintele de dovleac. Ele sunt usor de impachetat si luat la serviciu, nu trebuie sa fie tinute la frigider si au o gramada de beneficii pentru organismul tau. Iata care sunt acestea:

1. Magneziu pentru o inima sanatoasa
Un sfert de cana de seminte de dovleac contine aproape o jumatate din doza zilnica recomandata de magneziu. Acesta participa la multe dintre functiile vitale ale organismului. Magneziul este benefic pentru tensiune si lupta impotriva atacului de cord.

2. Zinc pentru un sistem imunitar puternic
Semintele de dovleac sunt surse bogate de zinc. Acesta este foarte important pentru corpul nostru, contribuind la imunitate, cresterea si diviziunea celulara, somn, gust, miros, sanatatea ochilor si a pielii si reglarea insulinei.



3. Omega-3
Nucile si semintele, inclusiv cele de dovleac, sunt unele dintre cele mai sanatoase surse de omega-3 vegetal.

4. Efecte anti-diabet
Studiile au aratat ca semintele de dovleac ajuta la reglarea insulinei si lupta impotriva complicatiilor generate de diabet.

5. Beneficii pentru femeile la menopauza
Uleiul din seminte de dovleac contine fitoestrogeni, iar studiile sugereaza ca poate duce la scaderea colesterolului rau. De asemenea, ajuta in cazul bufeurilor, durerilor de cap, de incheieturi si altor simptome.

6. Pentru inima si ficat
Semintele de dovleac, deoarece sunt bogate in grasimi sanatoase, antioxidanti si fibre, pot aduce multe beneficii pentru inima si ficat, in special atunci cand sunt consumate alaturi de semintele de in.

Autor:  Andreea Utza