Site coolinaria.ro

Activitatea cerebrala si dieta zilnica


Activitatea cerebrala si dieta zilnica Anumite alimente si in special suplimentele alimentare pot ajuta decisiv la mentinerea activitatii cerebrale la un nivel optim si in unele cazuri este posibila chiar si vindecarea anumitor afectiuni neurologice prin adoptarea unei diete adecvate. Sindromul Parkinson, de exemplu, si alte boli similare pot cunoaste o ameliorare simtitoare daca se iau anumite masuri in ce priveste dieta zilnica si sunt introduse si suplimentele alimentare calduros recomandate de catre medici.

Printre alimentele si suplimentele alimentare cele mai populare menite sa imbunatateasca activitatea cerebrala merita amintite urmatoarele:
1. Spirulina - este o planta acvatica cunoscuta omului inca din antichitate si cultivata in intreaga lume gratie efectelor sale benefice asupra multor arii ale organismului uman. Spirulina contine mai multe proteine decat soia, este foarte bogata in vitamina A, fier, acizi grasi esentiali si multe alte vitmanine si minerale. Poate ameliora stari neurologice precum Parkinson, Alzheimer, Scleroza multipla, Autism si alte disfunctii cerebrale.
2. Lecitina - o substanta necesara organismului care ajuta la optimizarea functiilor memoriei si invatarii. Prin cresterea aportului de lecitina, sub supraveghere medicala, pot fi inregistrate progrese simtitoare din acest punct de vedere si chiar se poate administra si in cazul unro boli precum autismul, fibromialgia, scleroza, etc.
3. Vitamina B3 sau niacina in combinatie cu alte vitamina din gama B (B2 si B6) ajuta decisiv la reglarea circulatiei sangelui, sanatatea pielii si buna functionare a sistemului nervos. Este unul dintre suplimentele alimentare esentiale pentru reglarea activitatii cerebrale si nu trebuie omis din dieta noastra obisnuita.
4. Multivitaminele - ajuta nu doar la cresterea activitatii sistemului imunitar si prevenirea bolilor, dar si la o buna sanatate a fatului la femeile gravide care prezinta risc de transmitere a unor boli de natura neurologica la nou-nascut.
5. Pestele, uleiul de peste, ouale ofera substante utile pentru creier. Zarzavaturile si fructele nu trebuie nici acestea uitate pentru aportul lor natural de vitamine si minerale care energizeaza creierul si ajuta la cresterea activitatii sale. Nici o dieta echilibrata nu ar trebui sa omita aceste alimente daca se urmareste nu doar scaderea in greutate, dar si o buna functionare a organismului.

Autor:  Lucia Mihailescu