Site coolinaria.ro

Sase sfaturi pentru un sufleu perfect


Sase sfaturi pentru un sufleu perfect Foarte multe femei sunt speriate de sufleuri si asta pentru ca exista o multime de povesti din bucatarie care spun ca sufleul nu a crescut deloc sau chiar s-a rupt in multe bucatele... Totusi, chiar si acesta poate fi invatat foarte usor intr-un weekend:

1. Adauga acid
Daca nu iti iese bezeaua cum trebuie din cauza albusului de ou, intotdeauna poti adauga putin suc de lamaie sau crema de tartar pentru a intari structura amestecului.

2. Asteapta momentul
Multi oameni au tendinta de a bate prea mult albusurile, in mixtura de baza. Asta e o greseala. Le poti amesteca usor pana cand urmele lui vor disparea cu totul. La inceput vei simti ca nu le-ai amestecat destul, dar dupa ce faci asta de cateva ori vei vedea ca nu este adevarat.

3. Foloseste oua la temperatura camerei
Si sa fie proaspete! Ouale se vor comporta exact cum vrei tu doar daca sunt la temperatura camerei. Ouale sunt mai greu de batut atunci cand sunt foarte reci si nu te vor ajuta in sufleu.



4. Niveleaza
Niveleaza sufleul cu un cutit. Desi nu este neaparat nevoie, ii va da un aspect pe care il vezi doar in restaurante. Poti face asta dintr-o singura miscare a unui cutit deasupra sufleului.

5. Atentie la cuptor!
Foloseste intodeauna raftul de jos al cuptorului atunci cand vrei sa faci ceva ce trebuie sa creasca.

6. Fii pregatita
Intotdeauna poti face sufleul de dinainte. El poate fi copt exact cand este nevoie. Îl poti face cu o zi inainte, apoi îl poti acoperi si pune la frigider. Totusi, tine minte sa-l scoti cu cateva ore inainte sa-l coci pentru a ajunge la temperatura camerei. Va rezista in frigider 2-3 zile.

Autor:  Andreea Utza