Site coolinaria.ro

Cum sa mananci sanatos cand esti pe fuga


Cum sa mananci sanatos cand esti pe fuga Lipsa de timp este un motiv major pentru care oamenii prefera sa manance la fast food. Mancarea este deja gata, destul de ieftina si iti va tine de foame o vreme. Desi a manca la fast food nu va fi niciodata la fel de sanatos ca o dieta echilibrata, daca trebuie neaparat sa faci asta, atunci iata cativa pasi pe care ii poti urma pentru a imbunatati calitatea nutritiei tale.

1. Ai grija la portii
In mod normal, portiile normale sau chiar cele mici sunt de ajuns. Este posibil ca foamea ta sa fie satisfacuta si cu o portie mica de cartofi langa sandwichul pe care il cumperi, asa ca nu va fi nevoie sa investesti intr-o portie mare.

2. Fast food-ul
Alege restaurantul in care iti poti face singur sandwichul, si in care iti poti alege singur o paine integrala. Vei avea o masa mai putin bogata in calorii si in grasimi decat daca iti vei lua ceva prajit.

3. Puiul
Tine minte ca puiul nu este mereu cea mai buna alegere. Majoritatea restaurantelor iti vor vinde pui prajit cu o chifla alba, care are mai multe grasimi si calorii decat un burger. Puiul pe gratar este intotdeauna cea mai buna alegere.



4. Salata
Intotdeauna poti sa-ti iei o salata pe langa mancarurile traditionale de la fast food. Iti vor da niste fibre si vitamine care sa echilibreze o masa relativ nesanatoasa.

5. Fructe
Fa-ti un obicei din a manca fructe, un bol de cereale, sau chiar si un iaurt fara prea multe grasimi daca nu ai unde sa mananci. Mancatul regulat te poate ajuta sa te simti satul.

6. Supermarket
Gandeste-te foarte bine daca te poti duce la un supermarket inainte sa te duci la un fast food. De acolo iti poti lua fructe si legume, un iaurt sau o branza cu un continut scazut de grasimi. De asemenea, multe supermarketuri iti vor vinde si salata sau niste sandwichuri cu care poti inlocui mancarea de la fast food.

Autor:  Andreea Utza