Site coolinaria.ro

Top 5 uleiuri pentru slabit


Top 5 uleiuri pentru slabit Daca obisnuiesti sa-ti mananci salatele fara ulei, pentru ca te temi sa nu te ingrasi, afla ca faci ceva gresit. Nu grasimile bune sunt cele care te ingrasa, ci ele chiar te ajuta sa slabesti. Iata care sunt cele mai potrivite uleiuri pe care sa le incluzi in dieta ta pentru slabit.

Locul 5: Uleiul de cocos
Uleiul de cocos este extras din nucile proaspete de cocos si este o sursa de grasimi saturate si acid lauric, ce se transforma mult mai repede in energie decat alte uleiuri. Alege uleiul de cocos in locul altor grasimi, precum margarina. El poate fi utilizat la fel ca si untul, de la prajit pana la copt prajituri, clatite sau torturi.

Locul 4: Uleiul de avocado
Este facut din fructe de avocado presate si este bogat in grasimi mononesaturate, foarte sanatoase pentru inima. Ele echilibreaza colesterolul si tin foamea la distanta. De asemenea, acest ulei contine vitaminele E si B si potasiu. Il poti folosi in salate, pizza sau paste.

Locul 3: Uleiul de masline
Uleiul de masline extravirgin creste nivelul serotoninei din sange, un hormon asociat cu satietatea. In plus, el este bogat in polifenoli, antioxidanti ce ajuta in lupta cu cancerul, osteoporoza si deteriorarea creierului. Uleiul scump extravirgin trebuie folosit in special in salate si pentru gatit legume.



Locul 2: Uleiul de nuci
O persoana care include in dieta sa uleiul de nuci rezista mult mai bine la stres si isi poate tine mai usor sub control tensiunea. De asemenea, acest ulei este bogat in acizi grasi polinesaturati, care te ajuta sa arzi mai repede caloriile si imbunatatesc si metabolismul. Nucile obisnuite au mai multi acizi grasi omega-3 decat orice alte soiuri.

Locul 1: Uleiul de seminte de in
Uleiul de seminte de in este cel mai eficient pentru slabit. Este o sursa esentiala de acizi grasi omega-3 si ajuta la tinerea sub control a greutatii. El poate reduce si riscul bolilor de inima, ajuta la sanatatea vaselor de sange si reduce inflamatiile. Totusi, nu e bine sa-l folosesti la temperaturi ridicate. Pune-l in salate si sosuri.

Autor:  Andreea Utza