Site coolinaria.ro

Merita folosit cuptorul cu microunde?


Merita folosit cuptorul cu microunde? Cuptoarele cu microunde au ajuns de acum in multe dintre gospodariile romanilor si nu e rau deloc daca se incearca o scurta analiza a efectelor mancarii preparate la microunde in ce priveste sanatatea noastra. Este de-a dreptul incredibil sa observi ca studii destul de serioase ale cercetatorilor in alimentatie si medicina nu mai sunt deloc luate in seama si ca se uita cat de nocive pot fi preparatele la microunde pentru sanatatea noastra.

Desi dureaza foarte putin sa prepari ceva la cuptorul cu microunde aproape intotdeauna ceea ce rezulta va fi un fel de mancare incarcat de toxine si de aceea ar trebui sa se elimine complet aceste dispozitive din bucataria noastra si, bineinteles, din comert. Este de mirare ca acest lucru nu s-a intamplat pana in prezent deoarece se stie de multisor ca efectele asupra sanatatii sunt dintre cele mai nocive.

Unul dintre primele efecte ale microundelor este actiunea acestora deosebit de distrugatoare asupra alimentelor ele fiind alterate in asa grad incat organismul nu le mai recunoaste uneori drept aliment ci altceva si raspunde violent la nivel imunitar incercand sa se apere de ceea ce este considerat o otravire involuntara. Mai toate mineralele si vitaminele din produsele gatite la cuptorul cu microunde sunt de asemenea distruse transformand astfel o hrana de calitate in simple resturi alimentare pline de carbohidrati nesanatosi.

Radiatia electromagnetica este un alt factor de luat in considerare atunci cand ne referim la cuptorul cu microunde neexistand practic dispozitiv sigur din acest punct de vedere. Cu cat folosim deci mai mult acest cuptor cu microunde in bucataria noastra cu atat mai mare va fi gradul de radioactivitate din chiar locul unde ne pregatim mancarea de zi cu zi. Radiatiile sunt destul de puternice si pot fi detectate chiar si la 2 metri distanta de amplasamentul cuptorului cu microunde.

Femeile gravide, bebelusii si copiii de varsta prescolara trebuie sa se pazeasca ca de foc de mancarea preparata la microunde intrucat exista deja studii medicale care au incercat sa apropie cazurile de cancer la copil de mancarea preparata la cuptorul cu microunde si rezultatele nu au fost deloc imbucuratoare. Expunerea copilului la campul eletromagnetic cuplata cu consumarea alimentelor preparate la microunde pot fi de-a dreptul criminale si este foarte bine daca macar cat sunt copiii mici nu se achizitioneaza un astfel de dispozitiv pentru uz casnic.

Din fericire exista si spitale si medici constienti de pericolul situatiei care au interzis folosirea cuptoarelor cu microunde in spatiul lor de activitate si care recomanda cu tarie evitarea atat a alimentelor preparate la microunde cat si folosirea efectiva a cuptorului cu microunde in spatiul casnic unde traiesc pacientii lor. Este de acum evident faptul ca microundele altereaza alimentele dincolo de limitele acceptabile si toti factorii de rapundere ar trebui sa se implice mai mult pentru a stopa uzul pe scara atat de larga al acestor dispozitive daunatoare sanatatii noastre.

Autor:  Lucia Mihailescu