Site coolinaria.ro

Cum ne descurcam cu o bucatarie la comun


Cum ne descurcam cu o bucatarie la comun Fie ca locuiesti cu mai mulți membri ai familiei tale sau ca imparți un apartament cu cativa prieteni, e important sa stii cum sa te descurci in bucatarie. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa imparti bucataria.

1. Cutata atunci cand faci dezordine
E o regula simpla: atunci cand faci dezordine, tu trebuie sa cureti. Asta inseamna ca trebuie sa speli vasele si ustensilele pe care le-ai folosit. In plus, daca ai scapat ceva pe jos, ai murdarit frigiderul sau aragazul, este treaba ta sa il cureti. Sau, daca toata lumea este de acord, va puteti stabili fiecare cate o zi, in care sa fiti resposabili de curatenie.

2. Stabiliti cateva reguli
Pe langa faptul ca fiecare trebuie sa stranga dupa el, stabiliti cateva reguli generale. De exemplu, cum impartiti spatiul din frigider, din camara sau rafturile. Daca aveti condimentele la comun sau nu, daca puneti bani pentru cumparaturi sau fiecare isi cumpara ce vrea.

3. Curatati impreuna
Uneori e nevoie sa faceti o curatenie mai amanuntita, de cateva ori pe an. Impartiti sarcinile, pentru a fi mai usor. Cineva sa spele frigiderul, cineva aragazul, iar altcineva sa se ocupe de ferestre. Veti fi mult mai eficienti si mai rapizi.

4. Vesela
Daca nu va cumparati vesela la comun, e mai bine ca fiecare sa si-o tina separat. Astfel se evita conflictele. Nimeni nu va folosi cana preferata a nimanui, iar farfuriile nu se vor amesteca.



5. Faceti compromisuri
Poate cineva e dispus sa spele vasele mai des, in timp ce alt coleg de apartament prefera sa gateasca pentru toata lumea. Astfel de compromisuri va ajuta sa fiti uniti si sa functionati ca o adevarata familie.

6. Angajati pe cineva
Cand aveti nevoie de o curatenie generala a bucatariei, mai bine angajati pe cineva care sa va ajute. Veti economisi timp si veti beneficia de o curatenie ca la carte. In plus, daca veti imparti costurile, nu va fi deloc scump.

Autor:  Andreea Utza