Site coolinaria.ro

Apa te ajuta sa slabesti


Apa te ajuta sa slabesti Apa este un element important atunci cand vrei sa slabesti. Aceasta ajuta la imbunatatirea metabolismului si iti scade apetitul. Cele 8-10 pahare recomandate pe zi pot fi greu de baut, dar, cu determinare, vei putea sa scazi in greutate cu ajutorul ei.

1. Bea apa pe tot parcursul zilei
Apa te va ajuta sa te simti satul fara sa consumi bauturi cu multe calorii precum laptele, ceaiurile sau sucurile. Acestea te vor face sa te ingrasi si mai mult. De asemenea, vei manca mai putin deoarece te vei simti plin din cauza apei.
Tine mereu apa langa tine, in felul acesta iti va fi mai usor sa o consumi.

2. Bea inainte de fiecare masa
Senzatia ca esti plin te va face sa mananci mai putin si in felul acesta vei consuma mai putine calorii in timpul meselor. De asemenea, ar trebui sa iti monitorizezi si numarul caloriilor pe care le mananci. Nu te va ajuta cu nimic faptul ca ai baut apa daca dupa vei manca o ciocolata intreaga. Apa va ajuta si la digestie si poate fi bauta si inainte, dupa sau chiar si in timpul mesei.

3. Inlocuieste bauturile carbogazoase cu apa
In locul sucurilor, alcoolului sau al altor bauturi pline de calorii, poti lua intotdeauna o sticla de apa. Daca vei face aceasta inlocuire vei scapa de o multime din calorii fara sa-ti dai seama, deoarece, de multe ori, bautul nu este asociat cu cresterea in greutate si in felul acesta rezulta consumul in exces al bauturilor pline de zahar si de calorii.



4. Alcoolul
In cazul in care bei alcool, asigura-te ca bei o cantitate de apa egala cu alcoolul consumat. Orice cantitate de apa consumata in acest fel ar trebui sa fie in plus pe langa doza zilnica recomandata.

5. Sarea
Bea apa si nu uita sa reduci consumul de sare pentru scaderea in greutate. Reducerea consumului de sare te va ajuta sa scazi mai repede in greutate. Cauta sodiul pe etichetele mancarurilor pe care le cumperi. Unele mancaruri care nu par sa aiba multa sare ar putea fi bogate in sodiu. Incearca si alte condimente in afara de sare. Usturoiul este un exemplu bun si are impact pozitiv asupra sanatatii.

Autor:  Andreea Utza