Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru un tiramisu perfect


Sfaturi pentru un tiramisu perfect Prajitura tiramisu este delicioasa, mai ales atunci cand este facuta ca la carte. Ti s-a intamplat vreodata sa te trezesti cu o prajitura mult prea apoasa? Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa obtii mereu un tiramisu perfect.

1. Inmuierea piscoturilor
Piscoturile sunt crocante cand le scoti din cutie, insa nu au nevoie de prea mult lichid pana cand sa devina apoase. Prea multa cafea si deja ai obtinut o supa, nu o prajitura.
In loc sa inmoi piscoturile in cafea, mai bine toarna putina cafea intr-o farfurie. Apoi, ia piscoturile pe rand si trece-le usor prin cafea, fara sa le lasi prea mult. Alta solutie ar fi sa folosesti o pensula, pe care sa o inmoi in cafea, apoi sa ungi piscoturile.
Tine minte ca piscoturile vor absorbi ocum si lichidul din crema, in timp ce stau in frigider, asa ca nu le inmuia prea mult de la inceput. Astfel, vei obtine o prajitura mult prea apoasa, greu de mancat si inestetica.

2. Nu o lasa prea mult
E adevarat ca un tiramisu are nevoie sa stea in frigider pentru cateva ore, pentru a se inmuia si pentru a deveni perfect pentru a fi servit. Totusi, daca vei astepta prea mult ea se va umezi in exces, si iar va fi neplacut. Un tiramisu trebuie sa stea la frigider cel putin 2 ore si cel mult 8. Niciodata mai mult decat atat.



3. Rezista la frigider si congelator
Daca vrei sa o pregatesti cu cateva zile inainte, tine minte ca aceasta prajitura rezista foarte bine in congelator. Nu trebuie decat sa invelesti recipientul in folie de plastic si sa-l pui in congelator. Pentru a dezgheta prajitura, tot ce ai de facut este sa o scoti si sa o lasi la temperatura camerei pentru 15-20 de minute. Chiar si atunci cand este partial inghetat, tiramisu este delicios, deoarece seamana cu un tort de inghetata.

4. Calitatea produselor
Ca in cazul oricarei prajituri, calitatea produselor este cea mai importanta. Daca folosesti lichior, investeste intr-unul de calitate. Un lichior ieftin poate ruina total un tiramisu. De asemenea, si cafeaua si ciocolata trebuie sa fie de buna calitate, pentru o prajitura reusita.

Autor:  Andreea Utza