Site coolinaria.ro

Slabeste cu salata verde


Slabeste cu salata verde Salata verde este unul dintre alimentele la care te gandesti atunci cand vine vorba de o dieta. Salatele nu sunt mancaruri plictisitoare si lipsite de gust, cum se tem cei mai multi, ci pot fi de-a dreptul delicioase si nutritive. Iata cum te poate ajuta salata verde sa slabesti:

1. Te ajuta sa-ti limitezi caloriile
Ca sa reusesti sa slabesti, trebuie sa consumi mai putine calorii. Salata verde te poate ajuta in acest sens, tocmai pentru ca ea este foarte saraca in calorii. Ea iti permite sa mananci o cantitate mai mare, fara sa adaugi calorii in plus. Incearca o salata cu salata verde, legume crude si putin ulei de masline.

2. Te mentine satul
O dieta pentru slabit te poate face sa te simti flamand, insa iti poti astampara foamea alegand mancaruri care te mentin satul, chiar daca ele contin foarte putine calorii. Concentreaza-te pe alimentele cu un continut ridicat de apa, cum este salata verde.

3. Inlocuieste mancarurile grase
Inlocuieste alimentele bogate in carbohidrati cu salata verde. In loc sa folosesti o tortilla, pune o frunza de salata, pentru a-ti infasura ingredientele. De asemenea, poti reduce din numarul de calorii consumate daca vei inlocui painea din sandwich cu salata.



4. Mananc-o alaturi de alte alimente sarace in calorii
Salata verde este saraca in calorii si carbohidrati, insa nu toate mancarurile care contin salata sunt bune pentru slabit. O salata cu rosii, castraveti, pui si salata verde se poate transforma intr-o bomba calorica daca vei folosi pui prajit, branza cu grasime sau crutoane. Nici dressingurile pline de grasimi, precum cele pe baza de maioneza nu sunt bune in dieta ta.

5. Continutul de apa
Cu cat un aliment este mai bogat in fibre si in apa, cu atat el este mai sarac in calorii. Datorita continutul sau bogat in apa, salata verde poate contribui la o masa sanatoasa si satioasa, fara sa te faca sa-ti depasesti limita zilnica de calorii.

Autor:  Andreea Utza