Site coolinaria.ro

Cum sa mananci mai putina paine


Cum sa mananci mai putina paine Stim ca painea este unul dintre alimentele pe care cei mai multi dintre noi nu-l pot evita. Mai ales daca e vorba de paine proaspata si calda. Totusi, chiar daca nu trebuie sa o scoti de tot din dieta ta, este bine sa o limitezi, pentru a-ti tine greutatea sub control. Iata cateva moduri prin care sa mananci mai putina paine:

1. Foloseste salata
In loc sa-ti faci un sandwich cu paine, foloseste o foaie de salata si inveleste toate ingredientele pe care le-ai fi pus intr-un sandwich. Vei obtine un wrap delicios si vei taia radical din numarul de calorii consumate. In plus, vei consuma si mai multi nutrienti, datorita salatei.

2. Fructe si legume
Ti-e pofta de o felie de paine prajita la micul dejun? Consuma mai multe mancaruri nutritive. Adauga mai multe legume, fructe sau proteine in mesele tale, deoarece acestea te mentin satul. Alege sa-ti umpli farfuria cu legume, in loc de paine. Pana cand vei termina de mancat, nici macar nu o sa mai ai loc de acea felie de paine, te vei fi saturat deja.

3. Alege ovazul la micul dejun
Ovazul face parte din categoria cerealelor integrale si contine fibre, numai bune pentru micul dejun. Te vor mentine satul pana la pranz si nu-ti va mai fi pofta de paine. Adauga cateva fructe, precum banane sau fructe de padura, o lingurita de unt de nuci si iaurt grecesc.



4. Mananca paine o singura data pe zi
Daca esti abia la inceput, nu renunta la paine deodata. Incepe prin a-ti limita consumul la o singura portie pe zi. Alege sa mancnci o felie de paine la micul dejun, pranz sau cina. Pana sa observi, te vei obisnui si poate chiar vei uita sa mai mananci paine.

5. Alege painea integrala
Daca esti un fan ai painii albe, incearca macar sa o inlocuiesti cu cea integrala. Painea alba este rafinata si contine mai mult zahar. Vei face o alegere mai sanatoasa daca o vei inlocui cu cea integrala. Totusi, tine minte ca nu trebuie sa abuzezi nici de aceasta.

Autor:  Andreea Utza