Site coolinaria.ro

Alimente care te incalzesc pe timpul iernii


Alimente care te incalzesc pe timpul iernii Atunci cand temperatura scade, vei fi tentat sa te umfli cu macaroane cu branza sau supa calda. Dar asta nu e intotdeauna cea mai buna solutie. Iata cateva mancaruri pline de nutrienti pe care le poti manca in aceasta perioada.

1. Fulgii de ovaz
Cand temperatura de afara se raceste si incepe sa ploua, este timpul perfect pentru a manca fulgi de ovaz. Ovazul este o cereala integrala, deci vei lua o doza de fibre si proteine pentru a-ti satisface pofta de mancare.

2. Ciocolata calda
Poti adauga la o ciocolata calda obisnuita si doua tablete de ciocolata neagra care sa se topeasca. Acestea sunt foarte bune pentru sanatatea ta, deoarece ciocolata neagra contine flavonoizi, un antioxidant care reduce problemele create de radicalii liberi.

3. Supa de fasole neagra
Supa este foarte buna in aceasta perioada, deoarece se serveste intodeauna calda. Totusi, fasolea neagra din aceasta supa este o sursa excelenta de fier, care iti va sprijini sistemul imunitar. De asemenea, fasolea neagra are o multime de fibre si proteine care nu contin grasimi saturate.

4. Nuci
Nucile sunt bune in orice anotimp al anului, dar sunt un snacks foarte bun pe timpul toamnei. Le poti folosi la prajituri, si contin omega-3, care te va ajuta la reducerea riscului bolilor de inima.



5. Chilli
Acesti ardei contin un compus care iti va ajuta metabolismul. De asemenea, atunci cand este folosit intr-o dieta cu foarte multa grasime, acesta reduce greutatea corporala cu pana la 8%.

6. Merele
Merele coapte sunt desertul perfect pentru toamna. Acestea au fibre solubile si insolubile, care iti vor ajuta foarte mult digestia. Tot ce trebuie sa faci este sa le lasi pielita intacta si sa le servesti calde.

Autor:  Andreea Utza