Site coolinaria.ro

Totul despre varza rosie


Totul despre varza rosie Varza rosie este o leguma deosebita, care, din pacate, nu primeste destul de multa atentie. Este ieftina, plina de antioxidanti si nutrienti si poate fi folosita in foarte multe feluri de mancare. Iata care sunt principalele ei beneficii.

Scade colesterolul
Varza, in general, ajuta la scaderea colesterolului. In plus, datorita faptului ca face parte din familia legumelor crucifere, ea poate ajuta la reducerea riscului de cancer. Stiati ca varza rosie contine aproape de doua ori mai multa vitamina C decat cea obisnuita?

Efect anti-inflamator
Culoarea puternica a varzei rosii se datoreaza concentratiei de polifenoli. Acesti flavonoizi actioneaza ca niste anti-inflamatoare si au un rol terapeutic in multe boli. Totusi, ai grija sa nu gatesti varza prea mult, deoarece multi dintre nutrientii ei sunt solubili in apa.

Vitamine si minerale
Pe langa faptul ca este plina de vitamina C, varza rosie contine si fibre, vitamina K, vitamina B6, potasiu, mangan, dar si tiamina, riboflavina, folat, calciu, fier si magneziu.



Lupta impotriva cancerului
Dupa cum am mentionat, deja, varza rosie este un aliat puternic in lupta impotriva cancerului de vezica, san, colon si prostata.

Este versatila
Varza rosie poate fi facuta sote si mancata pur si simplu. Poate fi folosita in salate cu diverse legume si seminte, sau poate fi adaugata in mancaruri mai complicate.

Autor:  Andreea Utza