Site coolinaria.ro

Consumul de ciuperci creste rezistenta organismului


Consumul de ciuperci creste rezistenta organismului Si ciupercile sunt in prezent considerate un super aliment care poate ajuta sistemul imunitar in infectii diverse si consumul de ciuperci este calduros recomandat de catre medici putandu-se astfel lupta mai usor cu boli diverse.

Exista chiar si studii medicale care urmaresc efecte benefice ale ciupercilor in diferite forme asupra ameliorarii sau chiar vindecarii cancerului de san si de prostata precum si studii mai profunde in ce priveste rolul ciupercilor in marirea capacitatii de rezistenta a organismului la boala.

Pe langa efectele curative ciupercile sunt si unii dintre cei mai buni antioxidanti din lume si o excelenta sursa de minerale esentiale, precum seleniu si cupru. Contin fibre alimentare din belsug si, foarte important, vitamina D, benefica pentru sanatatea noastra si mai greu de gasit in alimentele pe care le consumam in mod obisnuit.

Vitaminele din gama B se gasesc si acestea din abundenta in ciuperci, iar ca minerale mai pot fi amintite fosforul si potasiul, si acestea esentiale pentru sanatatea omului. Chir si gatite la o temperatura mare ciupercile vor pastra ceva din farmacia lor naturala oferindu-se mijloace suplimentare de protectie impotriva bolii.

In dietele de slabit ciupercile ar trebui sa fie un aliment de baza deoarece dau senzatia de satietate, scad simtitor apetitul alimentar si ajuta cu siguranta la controlul bun al greutatii corporale.

Exista nenumarate varietati de ciuperci comestibile, dar pe piata din Romania nu pot fi gasite cu usurinta decat 2 maximum 3 sortimente si nu trebuie sa ne para rau pentru ca si acestea sunt o excelenta sursa de sanatate la fel ca si multe alte specii de ciuperci mai greu de gasit.

In plus, intrucat unele ciuperci pot fi si otravitoare, este mai bine sa se apeleze la ceea ce se ofera pe piata si e mai sigur asa decat sa se consume ciuperci din surse neverificate care pot cauza adevarate dezastre pentru sanatatea noastra si a copiilor nostri.

Autor:  Lucia Mihailescu